Dagstur til Kinnaspelet 2015

Lørdag 20. juni. Vi drar på båttur til øya Kinn v/Florø for å se Kinnaspelet, ”Songen om det store djupet”. Det blir også omvisning i kirken og en kirkekonsert etter spelet.

Frammøte på Strankaiterminalen kl 0730.
Båten, Tideadmiral, går kl 0800 og er framme på øya Kinn i god tid før framvisningen av Kinnaspelet, ”Songen om det store djupet”, starter kl 1300.

Spelet har vært vist uten avbrekk i 30 år uten at en eneste forestilling har blitt avlyst på grunn av været og foregår ved den gamle steinkirken fra 1100-tallet. Rammen rundt spelet er innføringen av reformasjonen i 1537 og dramatikken rundt dette på Kinn. Kongens fut kommer til Kinn og gjør kjent at pavekirkens tid er forbi. En ny prest skal innsettes og alt kirkegods blir lagt under den danske kongen. Bygdefolket slår ring om presten og kirken. I et spill i spillet flykter den irske, kristne prinsessen Sunniva fra hedenske vikinger og vikingkongen Ramn. Med sitt følge driver hun i land på øya Selja og her blir hun St Sunniva, helgen for Vestlandet.

Før spelet får vi først en omvisning i kirken og etter spelet en kirkekonsert. Det blir satt opp gratis bil fra og til båten til dem som trenger det.  Båten returnerer til Bergen etter at konserten er slutt.

Båtturen i seg selv er en opplevelse gjennom naturskjønt landskap. Øya Kinn ligger ytterst i havgapet, men utescenen ligger godt vernet mot været.

Vi vil ikke ha et felles måltid på turen. Det er mulig å få kjøpt mat om bord begge veier. Du kan velge å ta med niste.                             

 

Prisen pr deltaker vil ligge på 1000 kroner med minst 15 deltakere.

Påmeldingsfrist: onsdag 15. april 2015. Du er påmeldt når turen er betalt til bankkonto 0539.08.26798.

Påmelding på eget ark til Tor Hovland, Skytterveien 31, 5038 Bergen, tlf 55952228/93249533, tor.hovland@hotmail.com .

Turoperatør: Tide Tours

Dokumenter