Norgestur til Svalbard 2015

 24. til 28. august. Turen går til Svalbard som er et av verdens mest spennende og eksotiske reisemål.

Vi skal praktisk talt helt opp til 79°N innerst i Billefjorden der det fraflyttede russiske gruvesamfunnet Pyramiden ligger, kåret av National Geography som en av de 10 mest spennende spøkelsesbyer i verden. Dette er ingen anstrengende tur; vi blir fraktet der vi skal enten med båt eller buss. Temperaturen i august ligger normalt på mellom 6°C og 12°C. Det regner svært lite i området, faktisk ikke mer enn 200-300 mm  i året. På denne tiden er det lyst mesteparten av døgnet.

Avreise fra Flesland mandag 24. august kl 0640 med ankomst Longyearbyen kl 1155.

Avreise Longyearbyen fredag 28. august kl 1240 med ankomst Bergen kl 1755.

Vi bor på Radisson Blu Polarhotel  i Longyearbyen.

 

Dag

Aktivitet

Ma 24/8

Fly Bergen-Longyearbyen. Innlosjering på hotell og lunsj på hotellet.Sightseeing i Longyearbyen der guiden tar for seg emnene historie, fauna, flora, geologi og dagens samfunn og vi besøker bl.a. Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Middag på hotellet.

Ti 25/8

Båttur med lokal guide til den mektige Nordenskiöldbreen og og den nedlagte russiske gruvebyen Pyramiden. Grilling av lunsj på dekket. Middag på hotellet.

On 26/8

Båttur til Esmarkbreen og Barentsburg. I Barentsburg får vi guiding av russisk engelsktalende guide og tid på egen hånd til bl.a. handling. Vi passerer også den nedlagte russiske gruvebyen Grumant på tilbakeveien. Varm lunsj om bord. Middag på hotellet.

To 27/8

Denne dagen kan brukes til handling i Longyearbyen og tur på egen hånd. Om kvelden sightseeing i Adventdalen og villmarksaften på Camp Barentz med middag og bålkaffe med foredrag og bilder.

Fr  28/8

Hjemreise der bussen henter oss kl 1130.

                                                                                                                                                               

Pris pr person i dobbeltrom kr 14.800 med enkeltromstillegg på kr 2.780. Prisen inkluderer flybilletter, hotellovernattinger med frokost, 3 lunsjer og 4 middager, norsktalende guiding og busstransport på Svalbard. På turen deltar medlemmer fra turkomitéen.

Påmeldingsfrist er 12. mars 2015 med mulighet til etterpåmelding dersom det er ledige plasser.Turoperatør er Jarlsberg Reiser i samarbeid med Spitsbergen Travel.

Turen er åpen også for ikke-medlemmer og yngre deltakere.

Dokumenter