Manglende snøbrøyting og sandstrøing

Landslaget for offentlige pensjonister (LOP), Trondheim lokallag har på sitt årsmøte 18. februar diskutert situasjonen rundt manglende snøbrøyting og sandstrøing av byens fortauer. Vi har så langt opplevd en varierende vinter med kulde, snø og mildvær. Noe som sikkert også har skapt store utfordringer for Trondheim Bydrift.

Samtidig opplever vi i en slik sammenheng at det er veier og sykkelfelt som prioriteres når snøen skal fjernes eller det skal sandstrøes. Ved en rekke anledninger i vinter har vi som eldre opplevd at fortau ikke har blitt brøytet eller sandstrødd før langt på kveld. Noe som ikke minst skaper problemer for oss som eldre. Ved flere anledninger i vinter har dette ført til at eldre som er avhengig av rullestol, rullator eller stokker har blitt helt isolert. Dette er noe vi ikke kan akseptere. Vi vil minne om at kommunen selv ved Trondheim Parkering bøtelegger huseiere for manglende strøing. Da burde de selv gå foran med et godt eksempel der hvor de selv har et ansvar.

Trondheim kommune skal også være en eldrevennlig by. Da bør vi også forvente på vinterstid at vi kan bevege oss ute. Dette har noe med vår livskvalitet å gjøre. Vi forventer derfor nå at fortau får den samme prioritet som veier og sykkelfelt når det gjelder brøyting og sandstrøing på vinterstid.

 

Landslaget for offentlige pensjonister (LOP)

Trondheim lokallag