Referat fra medlemsmøte 16. april 2013

Medlemsmøte på Høienhald møterom 16.april.

En sommerlig antrukket leder, Unni Bjekholt Roksvåg ønsket et godt fremmøte av medlemmer velkommen til et litt annerledes medlemsmøte med diktet av Bjørnstjerne Bjørnson ”Jeg velger meg april”

Tema for dagen var ”Våren i ord og toner” i regi og fremførelse av ekteparet Roksvåg. Det ble en stemningsfull vårlig time i ordets rette forstand -ord og toner hvor hele forsamlingen var med i opplegget med allsang.

Unni Bjerkholt Roksvåg tok utgangspunkt i vår alles kjære sangbok fra våre skoledager. Sangboken inneholder sangskatter som hyller våren og sommeren som kommer, på en vakker og stemningsfull måte. Unni hadde tatt for seg diktere som Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Wergeland, A. O. Vinje, Elias Blix m.f., og av nyere dato Gunnar Reiss-Andersen, Arne Paasche Aasen, Widar Sandbeck, Mats Paulson og Stein Ove Bergs Våren kommer nå…..

som avslutning på en hyggelig time.

Selv om 16. april var en grå og trist dag utenfor vinduet fikk Unni og Bjarne oss med på denne vårens reise som ga oss et håp om ny vår igjen.  Ord om denne fine tiden som alltid kommer, om fuglene som finner veien tilbake, og om de første vår tegn som spretter opp av jorden -levendegjorde Unni på en meget stemningsfull måte - med akkompagnement av Bjarne og hans gitar. Gjennom hele ”foredraget” sang vi unisont kjente og kjære sanger fra vår barndoms skolesangbok. Sanger som sitter godt i minne den dag i dag.

Mon tro om dagen skoleelever har det samme forhold til vårens sanger som vi pensjonister har?

Etter at ”Våren i ord og toner” ebbet ut var det tid for kaffe, kaker og loddsalg. Et fast innslag på medlemsmøtene er siste nytt fra LOP sentralt, hvor Jan Erik Hellstrøm tar en gjennomgang av aktuelle saker som er å finne på www.lop.no og i medlemsbladet ”VI i LOP”

Hellstrøm nevnte bl.a. mulig samarbeid med Utdanningsforbundets pensjonister, ny nettredaktør i Lop.no Margaretha G. Hamrin. Ønsker man å fortsette bilkjøring etter fylte 75 år må man innhente helseattest og få utstedt nytt førerkort hos Bilsakkyndige.

 

Sekretær

Lop-bilder-16.4.2013-003.jpg
@