Referat fra medlemsmøtet 14. februar 2023

LOP pensjonistene i Moss hadde medlemsmøte 14.02.2023. Denne gangen var tema «Turer i nærområdet», og med foredragsholder Evy Skulstad Eliassen fra DNT Vansjø. Til et slikt tema var det på sin plass å starte møtet med; Vi vandrer med freidig mot, av selveste Henrik Ibsen.

DNT ble grunnlagt i 1868 av Thomas Heftye. DNT Vansjø ble stiftet i januar 2009 og dekker kommunene Råde, Våler og Moss.

DNT Vansjø har et tilbud til hele befolkningen i regionen.

Barnas Turlag, 0 – 12 år, Junior, 10 – 15 år, Ung, 13 – 26 år, Ung Voksen, 18 – 40 år, Turgruppa, Havkajakk og Turskøytegruppa. De har mange frivillige som merker turløyper og stier med blå bånd, rydder snø, kjører opp løyper og setter opp løypepinner.

DNT Vansjø arrangerer mange forskjellige turer hvert år. Turgruppa går hver uke i nærområdet og i kommunene rundt mosseregion. Barnas turlag har vært med siden oppstart. De har et variert program året rundt, sommer som vinter med dagsturer, kveldsturer, overnattingsturer i lavvo og gapahuk. Det er et imponerende arbeid som gjøres for barn og unge.

Det holdes også en rekke kurs med friluftsskolen, kano og kajakk kurs og turlederkurs. Det holdes også kurs i hvordan man skal redde seg opp dersom man faller gjennom isen. Der har de et motto; Det finnes ikke sikker is- kun sikre turskøytere.

DNT Vansjø gjør også mye for å tilgjengeliggjøre naturen for rullestolbrukere og andre med gangbesvær, som for eksempel tilrettelagte stier og handikaptoaletter.  Det er DNT Vansjøs fantastiske dugnadsgruppe som står for alt det praktiske arbeidet. DNT Vansjø holder hvert år nyttårsbad på Sjøbadestranda i Moss.

De 19 møtedeltakerne fikk utdelt Vansjøtraveren, med turprogram for hele 2023. 10 års jubileumsbok med foreningens historie i bilder ble også delt ut. Vi fikk også mye nyttig informasjon om Stolpejakten som egner seg for oss. Vi takker Evy for et innholdsrikt foredrag.

Neste gang møtes vi til årsmøte 14.03.2023 kl. 12.00 på vårt faste møtested, Arena. Husk påmelding på grunn av servering.

 

Sonja Rønneberg

    

@