Referat fra medlemsmøtet 18. oktober

På siste medlemsmøte hadde vi et meget godt besøkt møte med bypatriot Gunnar W.R.Johansen som foredragsholder. Vi fikk også 3 nye medlemmer på møtet.

På medlemsmøte på Arena 18 oktober var det «fullt hus» når leder Turid B. Nørving ønsket Gunnar Werner Richter Johansen velkommen for å fortelle om småbylivet i Moss.

Gunnar startet sin vandring på Flemminghjørnet og Høstegården, så gikk ferden videre fra butikk til butikk hvor han trakk fram små og store hverdagsepisoder fra forretningslivet i Moss på 60 tallet. Gunnar fortalte så morsomt om hvordan samtaler kunne utvikle seg mellom kjøpmann og kunde.

Videre nedover Kongensgate stoppet vi bl.a. opp på Fønix Cafe og hos L.P. Sterud A/S, som den gang var å betrakte som datidens. varehus med sin flotte pakkedisk og mange avdelinger.Så svingte vi rundt Henrik I. Larsen hjørnet på vei ned mot en eksklusiv dagligvareforretning – Andersen & Bang. Gunnar krydret som vanlig sine betraktninger fra de mange butikkene med innslag av hendelser mellom byens kjente personligheter og Handelsstanden. Ned gjennom Dronningensgate stanset vi opp hos skinnhandler Eriksen og fikk høre hvordan det gikk til at Knut A. Johansen overtok hele butikken. «Turen» endte ved Moss Gymnas og butikken til Charme.

Mange av oss kjente igjen historien fra 60 tallet, og humret med når vi hørte kjente navn og hendelser fortalt på en morsom og lett måte. Artige minner lever videre. Det virker som om Gunnar er utømmelig når det gjelder historier fra Moss fra tidligere tider. Håper på gjenhør med Gunnar Werner Richter Johansen.

Som takk for en artig og festlig time overrakte leder Turid B. Nørving en gave fra LOP Så var det tid for bespisning, nytt fra LOP og loddsalg. Nye medlemmer ble ønsket velkommen.

Leder orienterte om Julemøte som blir på Son Bryggerhus den 13. desember. Mange meldte seg allerede på.

Neste møte den 15. november får vi besøk av kommuneplanlegger Terje Pettersen som vil fortelle om fremkommeligheten for gående og rullestolbrukere under byggeperioden av ny jernbane i Moss.

 

Inger Myhre
Sekretær

@