Sommertur 4. juni 2019

Vi avsluttet et aktivt halvår 2019 ved at 28 medlemmer i LOP, Moss  dro på sommertur tirsdag 4. juni og  krysset en nesten blikkstille Oslofjord. I Horten satte bussen kurs mot Carl Johansvern og Horten lokalhistorisk senter.

Her orienterte en av de mange frivillige, Jon Andreasen om senteret og viste en filmfremvisning om hva senteret inneholdt og alt som var skjenket av lokalsamfunnet. Deretter ble vi servert kaffe og vafler i kafe BREDA før vi begav oss rundt i rommene som inneholdt utallige minner etter mange bedrifter og hjem i Hortens området fra perioden etter krigen og fram til ca 1970.  Spesielt kjøkken, stue og landhandler med innredning fra over 50 år siden, vekte mange minner hos våre medlemmer. Før bussen reiste videre tok flere seg tid til å oppsøke deler av havneområdet og de flotte plenområdene inne på Carl Johansvern. Et museumsområde som kan gi oss muligheter til nye besøk.  

Vi hadde flere opplevelser i vente og en knapp time etter avreise fra Horten kjørte bussen inn på terminalen til Fjordline i Sandefjord hvor vi gikk ombord i ms Oslofjord. Nå skulle vi krysse fjorden igjen og denne gangen til Strømstad. Ombord ble det servert stort koldtbord og drikke i restauranten med et utvalg som nok tilfredstilte alle sammen. Etter maten og hyggelig samtale rundt småbordene, kunne alle som ønsket det oppsøke et stort område med butikker. Turen over fjorden tok 2 og en halv time og framme i Sverige gikk vi mette, trette og fornøyde ombord i bussen til Hovland og satte kurs hjemover igjen. 

Det ble en dag fyllt med mange inntrykk, så jeg tror alle var fornøyde når bussen satte oss av ved Arena i Moss. Turid Bakkerud Nørving takket for turen og minnet om første møte til høsten, tirsdag 17.september på Arena. Det blir starten på en høst hvor vi skal høre dyktige forelesere ta opp aktuelle  tema.  Til vi starter igjen, ønskes alle god sommer.                                                                                    

Ragnhild Marie Monsen, referent 

 

alt

 

alt

@