Sommerturen 4. juli

Mandag 4. juni  dro 25 medlemmer i LOP, Moss  på den årlige sommerturen. Denne gangen skulle vi besøke Larvik og Stavern, så turen gikk fra Moss med buss fra Hovlands bilruter. 

Etter en solfylt tur over fjorden gikk det raskt av sted på flotte E-18 og etter en knapp time kjørte bussen inn til første stopp i Bøkeskogen ved Larvik. Her ble det anledning til å spasere i skogen eller ta en rast i den trivelige Bøkekroa før guiden fra Stavernguiden, Nils Melau, ledet oss på en historisk ferd med buss, først  gjennom Larvik by og så videre til tettstedet Stavern, som også er en del av Larvik kommune. Det ble en opplevelsesrik orientering  gjennom ulike tidsepoker og med historier knyttet både til dagens viktige skogeier Mille-Marie Treschow, dikteren Herman Wildenvey og forfatteren Jonas Lie. Begge de sistnevnte hadde tilknytning til Stavern gjennom store deler av livet.

alt

Det var en varm og solfylt dag, med mange inntrykk og jeg tror alle var fornøyde da vi vandret  mot hotell Wassilioff og et førsteklasses lunsjbord. Til sist ble dagens besøk  avrundet med en tur til den storslåtte minnehallen for våre falne utenfor Stavern. I det strålende sommerværet nøt vi også utsikten over havet før bussen satte kurs for fergen og Moss.

Vår leder, Turid Bakkerud Nørving takket for turen og minnet alle om første møte til høsten, tirsdag 25.9 på Arena. Det blir starten på en høst hvor vi skal høre mange aktuelle tema.  Så velkommen til både gamle og nye medlemmer.

Ragnhild Marie Monsen, referent 

@