LSK – mer enn fotball!

Årsmøter samler sjelden mange deltakere i LOP NeRo. Å by på lokalhistorisk foredrag om LSK (Lillestrøm Sportsklubb) som har 100 års jubileum i år hjalp heller ikke.  14 medlemmer deltok 16. februar.

Tekst og foto Maj Lindholt

Einar Krokan, utvandret trønder som har vært aktiv i LSK siden innflytting i 1967, understreket at LSK er mye mer enn fotball. 2. april 1917 ble fotballklubben etablert. Laget vante mange pokaler i alle aldersklasser i 1920-30 årene og har totalt fem senior NM-titler. I år er 43. sesong på rad for LSK i eliteserien og svake resultater i enkelte år til tross – ingen andre lag har klart å overleve i toppserien i Norge. Det er lov å være stolt av det!

Klubbens medlemmer bygget fotballanlegget på Åråsen på dugnad i 1932. Tenk, landets fineste og mest moderne tribune bygget på dugnad! – Etter hvert er det skapt 450 arbeidsplasser rundt Åråsen. Det synes ikke fra gata, men det må da bety noe for Skedsmo kommune, mener Krokan. Med blokkene er det skapt en liten bydel der. Einar Krokan er stolt av dette. Nyvalgt nestleder i NeRo, Wenche Pettersen, minnes at mange tunge byggesaker ble behandlet i Skedsmo kommune.  

100 års-jubileet skal feires – og Krokan er «jubileumsgeneral» som ved flere tidligere milepeler. Bok skal lanseres på den store dagen 2. april. Alle A-lagspillere samles til pizza og øl senere i måneden. Jubileumsønsket er selvsagt to-spors-tog og dobbel europavei til/fra Åråsen, avsluttet Einar Krokan før han besvarte flere spørsmål, blant annet om kvinnelaget som har hatt stor suksess de siste årene. Kvinnene er ikke en avdeling i LSK, men har sin egen klubb.

alt

Jonn Bekkevold takket Einar Krokan varmt for et informativt og artig kåseri.

 

PROTOKOLLEN FRA ÅRSMØTET KAN DU LESE HER:

Dokumenter

@