Årets influensavaksine kan bli mangelvare

Folkehelseinstituttet ønsker å sikre at de eldste i befolkningen får tilgang til årets influensavaksine. Fordi det kan bli større etterspørsel etter denne vaksinen i år enn det det har vært tidligere år, vurderer instituttet nå om de skal gå ut med en anmodning til alle som ikke tilhører risikogrupper å ikke ta vaksinen.

Grunnen til dette er at Folkehelseinstituttet ikke fikk kjøpt inn nok vaksiner mot høsten og vinterens sesonginfluensa. Det melder flere medier i dag, blant annet Aftenposten.

Det er kjøpt inn 1,2 millioner vaksinedoser mot sesonginfluensa i år, og dette er 400.000 doser mer enn i fjor. Men dette vil likevel ikke være nok hvis alle risikopasienter velger å vaksinere seg. Det er totalt ca. 1,6 millioner nordmenn i risikogruppene som anbefales å vaksinerer seg. Alle over 65 år regnes med i risikogruppene som anbefales å vaksinere seg.

Nettstedet Forskning.no har intervjuet Siri Hauge som er overlege hos Folkehelseinstituttet. Hauge sier der at helsemyndighetene er bekymret for dobbeltinfeksjon av både influensa og covid-19 hos personer i sårbare grupper, fordi en slik dobbeltinfeksjon kan bli en ekstra stor påkjenning på kroppen.

bigstock-Injection-Dose-Coronavirus-Vac-362216245.jpg
@