Bli med LOP på en fantastisk tur til Oberammergau, Bayern, Salzburgerland

Har du hørt om Pasjonsspillet i Oberammergau? Dersom svaret er nei, har du her en stor mulighet til å se og, ikke minst, få en fantastisk opplevelse i Oberammergau.

Den sydtyske middelalder landsbyen Oberammergau, er kjent over hele verden, for sitt storslagne pasjonsspill. Pasjonsspillet, ble første gang fremført i 1634. Hvert tiende år fremføres spillet, et resultat av følgende. I området herjet en pest, som tok livet av mange mennesker. innbyggerne bad til Gud og sverget, at om Gud skånte dem for byllepesten, skulle de fremføre et pasjonsspill hvert tiende år. Innbyggerne ble bønnhørt og har hvert tiende år, gjennomført et pasjonsspill som takk til Gud.At innbyggerne har holdt løftet betyr at i over 380 år er det fremført et pasjonsspill. Spillet ble første gang avholdt på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten og er blitt fulgt opp, helt frem til i dag. Det er innbyggere i Oberammergau, som stiller opp. Pasjonsspillet i 2010 ble presentert med rundt halvparten av innbyggerne som deltakere. Det er tydelig meget populært. Til denne landsbyen, Oberammergau, er det i 2020 ventet over 500 000 besøkende.

Det er ikke bare Oberammergau vi besøker. Avreisen blir fra Oslo, Gardermoen, søndag den 2. august til Munchen. Det blir en sightseeing Munchen og, etter hvert lunsj og middag. Turen videre er med buss mandag den 3. til Oberammergau området. Pasjonsspillet er den 4. august og vi reiser fra hotellet etter lunsj. Den 5. august til området Bad Reichenhall, følger ”Den tyske alpevei” frem til Berchtsgaden. Her besøker vi ”Ørneredet” eller Kelhsteinhaus, 1834 meter over havet, med en fantastisk utsikt. Torsdag 6. august, utflukt til Salzburg. Hjemreise den 7. august, etter lunsj.

Er du, dere, interessert og kan tenke dere å bli med, på denne utrolig spennende opplevelsen, ta kontakt, ta en telefon, 47510794 eller send en E-post magne.helland@lyse.net, telefon til arrangerende reiseselskap, 52808780 og du kan få mer informasjon til denne turen.  Dette blir en meget fin, spennende, opplevelse så ikke nøl, bli med. Frist for påmelding er 20.1.2020, det er ingen grunn til å vente så lenge før påmelding. Kan dette være årets julegave?

Oberammergau 2020(1).jpg
@