Brev til medlemmene i LOP

Kjære medlem, vi lever nå i en unntakstilstand. Denne unntakstilstanden har store praktiske konsekvenser. De kan for det meste løses på en eller annen måte, men de sosiale konsekvensene er svært merkbare og kan føles mye verre.  Ikke kan vi møte venner og kjente, ikke kan vi delta på møter, kulturelle arrangementer og andre tilstelninger og ikke minst møte barn, barnebarn og annen familie. Dette føles tungt og er et stort inngrep i vår personlige frihet. Det er ikke greit i forhold til den livskvaliteten vi vanligvis har. Men det verste er naturligvis den uroen vi kjenner på i forhold til det å bli syk.

Men for å ta de positive tingene: Vi må være glade for at vi lever i Norge hvor vi har et utmerket helsevesen som er en del av de offentlige tjenestene vi får. Hvilket betyr at tjenesten er så godt som gratis og  ikke skiller på hvor stor pensjon vi har.

Selv om vi er i en risikogruppe blir heldigvis forhåpentligvis få av oss syke så lenge vi  forholder oss til myndighetens regler og anbefalinger. Og høyst sannsynlig blir vi friske selv om vi blir syke.

LOP som organisasjon sentralt er oppe og går som normalt selv om lokallagene har vært nødt til å avlyse arrangementer. Sentralstyret skal ha telefonisk møte den 15. April hvor vi skal diskutere utsettelse av landsmøte som er planlagt den første uka i juni. Lagene vil få orientering så snart møtet er gjennomført. Bladene vil komme som normalt , og er det noen av dere som har noe på hjertet som passer til et innlegg er det plass i bladet.

Situasjonen gjør at vi må være mye hjemme. Mange er alene og dagene kan bli kjedelige og ensomme.  Det er derfor viktig at vi tenker på hverandre og viser omsorg ved å ta en telefon, bruke Facetime og andre måter som er mulig.

Det går heldigvis  mot lysere tider og vi får se frem til at vi kan ta opp igjen våre vanlige aktiviteter.

Vi må sørge for at lokallagene kommer raskt i gang med sine aktiviteter.

Det nærmer seg påske og til tross for alle omstendigheter ønsker jeg dere en riktig god påske.

 

Beste hilsen Torild Ofstad
Styreleder i LOP

zBwQuvq9mU3nuQ9FnFeV0QFLBBfLzYbn9dKprlW5-W1w.jpg