Bruddskader kan forebygges

Vi er inne i høysesongen for isglatte veier og fallulykker som forårsaker brudd både på armer og bein. Legevakter over hele Norge melder om en økning i bruddskader nå i begynnelsen av januar.

Som vi har skrevet om tidligere, er det viktig med god strøing av veier for å forebygge bruddskader. Men det er også tiltak som man kan gjøre selv. Når man faller kreves det en rask utvikling av kraft fra kroppen for å kunne ta i mot for fallet. Dette kalles eksplosiv muskelstyrke. Allerede i 40-årsalderen starter prosessen som gjør at vi mister muskelmasse. For hver tiårsperiode etter fylte 40 år forsvinner rundt ti prosent av den totale muskelmassen. Den eneste måten å opprettholde sin muskelmasse på er å trene styrketrening. Og det skal ikke så mye til (det kan du lese mer om HER). Den som opprettholder sin muskelmasse i alderdommen gjennom styrketrening vil stå mye bedre rustet mot fallulykker.

I dag skriver Forskning.no om en ny studie som viser at riktig kost sammen med styrketrening gir det aller beste resultatet for å beholde den eksplosive muskelstyrken i alderdommen. Les hele artikkelen HER.

bigstock-Senior-couple-lifting-dumbbell-201195622.jpg
@