Flere ønsker seg brukte gaver til jul

I år er det pensjonistene som er målgruppen for en reklamekampanje for å få folk til å kjøpe og gi bort flere brukte julegaver. For mange unge er det «trendy» å gi og motta brukte gaver. Nå er det pensjonistene som skal få et lite dytt i denne retningen, som nok er en ganske uvant tanke for mange.

En helt ny undersøkelse som Opinion har gjort for Finn.no viser at interessen for å få brukte julegaver nå øker år for år. Hele 8 av 10 nordmenn er nøytrale eller positive til å få en brukt julegave. «Å gi brukt til jul er jo faktisk litt som et Kinderegg - du får tre gevinster på én gang ved at du kutter kostnader i forbindelse med julehandelen, du kan finne en kjempefin, unik presang og du sparer miljøet», det sier produktdirektør i Finn, Kathrine Opshaug Bakke.

I år er det pensjonistene som er i fokus for julegavekampanjen for brukte gaver som Finn har laget. I 2017 var det barnehagebarn som var i fokus for brukte gaver, og i fjor var det kjærestepar på barneskolen som hadde fokus på seg. Det er særlig menn med 60 års ekteskapserfaring som blir satt på en liten prøve. Alle historier og reaksjoner er ekte, og en smakebit på filmene finner du HER.

Undersøkelsen for Finn viser også at halvparten av alle norske barnefamilier ønsker seg noe brukt til jul. Denne trenden er økende, og det er særlig ungdom, småbarnsfamilier og de som er i etableringsfasen som uttrykker størst positivitet til å gi bort eller få noe brukt. Så her er det store muligheter for bestemor og bestefar til å både gi noe som blir godt mottatt, og å spare litt på julegavebudsjettet.

bigstock-Red-Christmas-Bow-1031056.jpg
@