Forslag om å øke pensjonenen med et gjennomsnitt av lønns- og prisvekst

Dagens store nyhet (gjengitt på nrk.no) for oss pensjonister er at det er et forslag i Stortinget om at pensjonene skal øke med et gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Noe som har vært LOP´s subsidiære krav i trygdeoppgjøret i flere år.

Forslaget kom fra FrP og SV. Dette er en kjempegod nyhet. Minstepensjonen skal også opp til EU- fattigdomsgrense. Det er også svært bra. Senterpartiet og Arbeiderpartiet henger seg også på. Da blir det flertall.

Forslaget besto av tre punkter, og det tredje punktet er mer bekymringsfullt. Der kreves det forhandlingsrett. Vi vet fra før at SV og Sp har vært positive til den. Men til dette forslaget går også AP( Jonas Gahr Støre) inn for å vurdere det. Riktig nok med den tilnærming  at det skulle være samtaler om en pott. Handler det om en pott utover rammen av oppgjøret kan det kanskje være akseptabelt, men er den innenfor rammen betyr det en omfordeling av den årlige reguleringen av pensjonen. Det kan igjen bety at våre opparbeidede rettigheter trues. Det er uakseptabelt.

Merk også at Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen var tilstede på pressekonferansen.

Torild Ofstad, styreleder i LOP

bigstock-Vector-stacks-of-coins-Gold--89708645.jpg