Gyldig grunn til å gå foran i passkøen

Den nye ordningen med at bankene nå kun utsteder bankkort uten bilde og legitimasjon skaper problemer for de som ikke bruker digitale hjelpemidler.

Hvis man da hverken har bankkort eller førerkort til å identifisere seg med, står passet igjen som eneste ikke-digitale mulighet. Med de enormt lange passkøene vi har sett den siste tiden, kan dette skape store problemer. Senior Norge fortalte tidligere i sommer om en 87 år gammel dame som ikke fikk hentet ut sine medisiner på apoteket fordi passet var gått ut på dato og det nye bankkortet hennes var uten bilde og ID-opplysninger. Saken ble løst da Senior Norge tok kontakt med Politidirektoratet. Der ble det formidlet at det i slike situasjoner skal være mulig å få rykke fram i køen for å få nytt pass.

Politiet utsteder kun nødpass til de som skal reise utenlands, så for å hente ut apotekvarer, eller for andre ting innenlands der man trenger legitimasjon, må man søke om vanlig pass. Senior Norge anbefaler at man sørger for å ha enten et gyldig nasjonalt ID-kort eller pass slik at man unngår å komme i en uheldig situasjon. Sørg for å få det før de gamle ID-kortene eller passene går ut!

bigstock-Norwegian-Passport-Isolated-On-396654536.jpg
@