Lurt å kutte inntaket av mettet fett

I LOPs helse og omsorgsgruppe har vi både en ernæringsfysiolog og en kostholdsøkonom, og riktig ernæring for eldre er et viktig tema for helse og omsorgsgruppa i LOP. De siste ukene har LOPs helse og omsorgsgruppe forberedt flere artikler om ernæring og livstil for et godt og aktivt liv som senior. Disse kommer i neste nummer av «Vi i LOP». Her vi du få aktuelle tips til gode vaner i hverdagen og mye annet.

Som eldre har man behov for mindre mat enn da man var i full aktivitet. Vi vet at underernæring er et problem hos eldre som blir lagt inn på sykehus eller sykehjem, og ernæringsstatus har meget å si for hvor fort man kommer på beina igjen etter en sykdom.

LOPs helse og omsorgsgruppe synes derfor det er ekstra gledelig at helseminister Bent Høie satte fokus på ernæring denne uken. I møte med matbransjen uttalte han at nordmenn nå spiser mer mettet fett enn tidligere og at dette er en utvikling som må snus. Målet er at matbransjen skal forplikte seg til å utvikle og tilby sunnere varer. Reduksjon av mettet fett i matvarer vil ha stor betydning for folkehelsen og hjerte-og karsykdommer sa Høie.

De store kildene til mettet fett er fete meieri- og kjøttprodukter. Den mye omtale palmeoljen er en annen kilde.

 

HER KAN DU LESE MATPORTALENS ARTIKKEL OM DETTE

 

LES HØIES UTTALELSER HER

 

Hjertemat.jpg
@