Medlemsmøte med en liten vri

14. mai 2014

Sandefjord lokallag gjorde en liten vri på sitt medlemsmøte den 8. mai og avholdt dette på hotel Atlantic.

43 personer ble tatt godt imot av Henrik Kulms.  Han fikk i sin tid overtatt  fra det gamle hvalfangstrederiet  Melsom i Larvik en utstyrsbu (hus) fra 1854. Dette huset måtte Kulms påta seg og rive og frakte til Sandefjord hvor han har integrert det i hotel Atlantic. I dag fremstår det som en fullverdig del av hotellet. Kulms har fått mye utstyr og kjøpt noe både møbler fra et hvalfangerhjem og diverse fangstredskaper.

Vi ble tatt med rundt i Melsombua og Kulms fortalte mye fra hvalfangsten.  Han viste oss en hvalskytters klær, hvaltenner og hvalører. Kulms har i den senere tid deltatt på to hvalfangstekspedisjoner for å få bedre innsikt i dagens fangst og hvalens fremtid, en fra Egersund og en fra Island. I prinsippet er det samme fangstmåte i dag som i tidligere tider. Det ble et fint møte denne dagen. Kulms er levende opptatt av hvalfangsttiden og han er flink å formidle.

Paul Wirkola takket og overrakte blomster.

Nede i 1.etg. fikk vi kjøpt kaffe og rundstykke og praten gikk livlig både i bestikken, pantry og de andre ”rommene om bord”.

Dette var siste møte i denne terminen og i mai drar vi på Smøgentur. Skrevet av Lillian Heggem, sekrretær i Sandefjord lokallag
Main_clarioncollectionhotelatlantic.jpg
@