Pass opp for tyverier på utenlandsferien!

Med svært lite reisevirksomhet under koronapandemien er det nå mange som ønsker seg ut på tur igjen. Det har også mange kriminelle fått med seg, og nå melder forsikringsselskapene om en eksplosiv økning av ran og tyverier.

«Veskenapping og tyverier er en del av hverdagen i turistområdene i Spania, og dersom du ikke er oppmerksom på farene, kan du bli et lett offer» opplyser nettstedet spanialink.com.  Men verst har det hittil i år vært i Roma, Barcelona og Paris. Mange opplever også at tyvene er langt frekkere enn før og at de tar større sjanser.

Tidligere i vår uttalte kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige seg om dette til Aftenposten. Han kunne bekrefte økningen av ran og tyverier i utlandet og oppfordret alle reisende til å være på vakt på busser, togstasjoner, markeder og under restaurant- og kafébesøk. Også forsikringsselskapet Europeiske opplever stor økning i antallet innrapporterte tyverier.

Tips for å forebygge tyverier på ferieturen:

  • Ha så lite kontanter på deg som mulig. Trenger du å ha mer kontanter på deg på folksomme steder er et pengebelte under klærne en god løsning.
  • Ha alltid med deg en fotokopi av passet ditt og kopier av reisedokumenter. Legg disse på et trygt sted i kofferten eller lignende.
  • For hvert kredittkort du tar med deg: Skriv opp telefonnummer til hvor du kan ringe for å sperre hvert enkelt kort. Oppbevar denne informasjonen på et trygt sted i kofferten eller lignende.
  • Ha bare med deg ett kredittkort når du er på områder utenfor hotellet.

 

bigstock-Thief-Stealing-Wallet-From-Car-349928158.jpg
@