Prosjekt med trygghetsboliger for eldre skrotes

Den nye AP/SP-regjeringen har gjort helomvending i saken om trygghetsboliger for eldre. Etter en høringsrunde denne høsten, der svært mange er positive til dette prosjektet, skrotes likevel ordningen før den kom i stand.

Bakgrunnen for det som skulle vært et prøveprosjekt var SINTEF-rapporten «Bo hele livet», som i fjor presenterte mange spennende konsepter for fremtidens eldreboliger. Forslaget i statsbudsjettet fra Solberg-regjeringen var å bruke investeringstilskudd fra Husbanken til trygghetsboliger for eldre, med livsløpstandard, felles oppholdsarealer og sentral plassering med nærhet til service- og kulturtilbud.

Eldreombudet var blant de som leverte høringssvar der de er positive til forslaget. Du kan lese Eldreombudets høringssvar HER.

Forslaget la også opp til at boligene skulle ha en vert til stede i boligens fellesarealer.  Det skulle legges til rette for at man kan bo i disse boligene hele livet, og klare så mye som mulig av det daglige på egen hånd. Tilskuddet skulle spesielt stimulere kommuner og borettslag til å øke tilbudet om trygghetsboliger til eldre i distriktene.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhol var svært positiv til trygghetsboliger før hun ble minister, og uttalte den gang at dette måtte bygges over hele landet og ikke bare i distriktene. Men nå er hele ordningen skrotet i det nye forslaget til statsbudsjett.

BY.jpg
@