Ressurssider for seniorer

Senteret for et aldersvennlig Norge har laget ressurssider beregnet for den som skal inn i pensjonisttilværelsen. Her er det tips og råd for mange av livets områder, områder som kanskje blir enda mer aktuelle når den daglige rutinen med å ha en jobb å gå til ikke er der lengre.

Blant tipsene finner vi at å lære noe nytt er ett av fem råd for bedre livskvalitet, vi kan lese om viktigheten av å ha noe å være engasjert i og tips for den som ønsker å finne noe å engasjere seg i. Å omgås med folk man trives sammen med er også viet plass. Mange mister viktig sosial kontakt når man slutter i jobben, men det finnes andre arenaer som kan by på meningsfylt aktivitet og gode kontakter, det gjelder bare å finne fram til dem.

«Et godt liv hele livet handler ofte om å fortsette med mye av det du trives med i dag. Du må bare planlegge litt» skriver de på ressurssidene som du finner her: https://www.planleggelitt.no

Forrige uke gikk også konferansen «Sammen for et aldersvennlig Norge» av stabelen. Du kan se hele konferansen i opptak på Senteret for et aldersvennlig Norges nettsider HER.

Senteret for et aldersvennlig Norge er et nasjonalt kompetansemiljø som arbeider for å fremme aldersvennlig samfunn i et bærekraftperspektiv basert på bred innsats og i samarbeid med ulike aktører og samfunnssektorer. Senteret holder til i Ålesund, og er en del av Helsedirektoratet.

bigstock-lifestyle-tehnology-and-peopl-429386288.jpg