Selvangivelsen; diskriminering av eldre?

16. april 2013

Nå nærmer det seg tid for å levere selvangivelsen. I år vil man få utsatt skatteoppgjør til høsten hvis selvangivelsen ikke leveres elektronisk over Altinn. Men dette gjelder kun hvis du har endringer som skal settes inn i selvangivelsen, som for eksempel særfradrag for høye sykdomsutgifter. Hvis du ikke har endringer til den tilsendte selvangivelsen trenger du ikke å sende inn noen ting.

Mange eldre har fradrag de vil sette opp, som for eksempel sykdomsutgifter. Selv om dette fradraget skal fases ut frem mot 2015 er slike utgifter fradragsberettiget i årets selvangivelse. Dette vel og merke om du har krevet slikt fradrag for de to siste årene. Det vil altså ikke bli godtatt nye fradrag hvis du ikke også har hatt dette de to siste årene.

Fordi de som leverer selvangivelsen på papir vil få et forsinket skatteoppgjør, er det mange som mener at dette er en diskriminering av eldre. Dette fordi man mener at færre eldre bruker internett. LES MER OM DET HER. På den andre siden er det andre som mener at eldre bruker nettet like mye som resten av befolkningen, slik at dette ikke er noe problem. Hvis du skal gjøre endringer i den tilsendte selvangivelsen er det god veiledning å få HER.
bigstock-Editing-Work-220419.jpg
@