Seniorer i dagens Norge

De siste to ukene har eldre og de eldres rolle i samfunnet blitt satt på agendaen fra flere hold. Blant annet i en kommentar i Aftenposten der Knut Olav Åmås skriver at den eldre garden er friskere og lever lenger - likevel er eldre mennesker nesten borte fra medier, politikk og samfunnsliv.

Åmås viser blant annet  til en undersøkelse der man kan se at færre enn to prosent av dem som uttaler seg i nyhetsmediene er over 67 år, samtidig som de utgjør syv-åtte ganger så stor andel av befolkningen. De samme skjevhetene finner man i politikken, Storting og regjering. Les hele innlegget til Åmås HER.

Samtidig som de eldres synlighet går ned i offentligheten oppfordres man til å jobbe lenger. Sist uke arrangerte Innovasjon Norge, Sisu Business og Senter for seniorpolitikk et seminar for å oppmuntre flere eldre til å bli gründere av egne virksomheter: «Sølv i håret, gull for Norge!» I anledning dette seminaret hadde NRK Dagsrevyen et innslag med en 84 år gammel gründer. Les mer om dette og se innslaget HER.

Tirsdag denne uken arrangerte Kommunenes Sentralforbund (KS) en dagskonferanse om aldersvennlige lokalsamfunn «Bolig i det aldrende samfunn».  For den som har interesse for dette temaet kan hele konferansen sees i opptak HER.

Forsidebilde vinter-2.jpg
@