Statsbudsjettet: 500 millioner til eldreomsorg

08. oktober 2014

I dag har regjeringen lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2015. Hvor mange av forslagene som får gjennomslag etter forhandlingsrunder med KrF og Venstre gjenstår å se.

For eldreomsorgen er det to punkter som fremheves i det fremlagte statsbudsjettet:  Det er satt av 500 millioner kroner til eldreomsorg i budsjettforslaget. Av dette skal 200 millioner kroner gå til investeringstilskudd til omsorgsplasser. Ifølge finansminister Siv Jensen (Frp) åpner dette for opprettelse av 2500 nye plasser dersom kommunene ønsker det.

Regjeringen foreslår også 62 millioner kroner til 1070 nye dagaktivitetsplasser for hjemmeboende personer med demens i 2015. – Det er utrolig viktig at kommunene bygger ut tilbudet til personer med demens. Parallelt fortsetter vi arbeidet med en ny demensplan, sier Høie.

Venstres nestleder Terje Breivik kaller budsjettet en ren provokasjon og legger listen høyt for de kommende forhandlingene. KrFs finannspolitisk talsmann Hans Olav Syversen heller ikke  fornøyd med budsjettet.  Trygve Slagsvold Vedum fra SP sier at dette er et statsbudsjett for Oslo vest og Bærum - For resten av landet er budsjettet dårlige nyheter. - Regjeringen har gått til valg på skattelette, en bedre skole og en bedre eldreomsorg. Skatteletten til de rikeste leverer de på, men de som skal sørge for gode skoler og god eldreomsorg, nemlig kommunene, får trange budsjetter til neste år, sier han.
@