Trådløst nett på sykehjemmet

28. januar 2015

Eldre inntar nettet som aldri før. Over halvparten av dagens 70-åringer bruker internett daglig i følge tall for SSB. 67 prosent leser nyheter på nett, 61 prosent bruker e-post og 31 prosent bruker sosiale medier som Facebook og Twitter.

SSB spør ikke de over 80 år om medievaner, men man slutter jo ikke plutselig å lese aviser eller bruke nettbrettet den dagen man fyller 80, så her bør det komme tall etterhvert.

Når nettbrett og internett har blitt en så viktig del av hverdagen også for de over 70 år betyr det at denne aldersgruppen selvfølgelig må få tilgang til å fortsatt bruke internett selv om man kommer på sykehjem, på samme måte som tilgang til telefon er en selvfølge.

Bare 23 prosent av landets sykehjem har trådløst nett. Denne uken fremmet bystyremedlem i Bergen, Linn Kristin Engø (Ap), forslag om at sykehjem i Bergen kan få trådløst internett. Eldre mennesker må gis samme mulighet til å ta del av demokratiet som oss andre, sa Engø til bystyret.

Så får vi håpe at andre kommuner kommer etter.

Les HER om 72 år gamle Anna Ragnhild Brattebråten Berge som er glad for nett-tilgangen på rehabiliteringsoppholdet sitt .  
bigstock-Senior-happy-woman-using-ipad-73149421.jpg
@