Viktigere enn noensinne å ta influensavaksine

Risikogruppene vil denne høsten bli tilbudt gratis vaksinasjon mot influensa, dette vil skje i regi av kommunene. Alle over 65 år regnes med i risikogruppe for influensavaksinen.

Man kan også bli vaksinert hos fastlegen mot en egenandel på 50 kroner. For deg som har frikort blir vaksineringen gratis også hos fastlegen.

Folkehelseinstituttet har varslet om muligheten for en kraftig influensasesong som vil komme på toppen av situasjonen vi står i med covid-19. Høy influensavaksinasjonsdekning i risikogruppene vurderes derfor som ekstra viktig før kommende sesong. Regjeringen har derfor gått ut med en oppfordring til alle i risikogruppene om å ta influensavaksine denne høsten.

Vaksinen i influensavaksinasjonsprogrammet blir tilgjengelig i løpet av oktober. I fjor ble nesten ingen i Norge smittet av influensa, og hovedgrunnen til dette var alle koronatiltakene samfunnet hadde. Mange fagfolk mener at vi denne høsten vil måtte betale prisen for at immuniteten mot influensa har blitt kraftig redusert, og at dette vil føre til en kraftig økning av både influensa og andre virusinfeksjoner.

Hvorfor lite flokkimmunitet kan gi en hard influensavinter kan du lese mer om i denne forskningsartikkelen fra Gemini.

bigstock-General-practitioner-vaccinati-394061192.jpg
@