Referat julemøte 20.11.2012

Meyergården stilte med vakre, julepyntete lokaler – som skapte en hyggelig stemning fra første stund.

Sted:  Gammelbygget på Meyergården.
Til stede:  56. (59 var påmeldt, men tre dukket ikke opp.)

Møteledere:  Kitty Neeraas og Anne Ryssdal.

Kitty åpnet med å ønske velkommen  og ga ordet til Bjørg Thodesen som leste det kjente diktet  «Hvis» av   Rudyard Kipling, oversatt av Andre Bjerke.  (Ønsket av vårt  medlem Erling Sørensen).  Oppleseren leste fyndig og tydelig og hadde noen personlige kommentarer til slutt,  noe forsamlingen satte pris på.

Deretter leste Inga Marie Rushfeldt fire morsomme årstidsdikt av en  sørlandsforfatter.  Kitty bistod med rekvisitter som passet til årstidene, og det hele ble ganske muntert.  Stor applaus.

Mens servitørene opptok bestillinger på drikke til maten, surret det livlig i forsamlingen

Anne  ønsket velkommen til bords og hilste fra vår leder, Tove, som dessverre ikke kunne være til stede.  Hun var opptatt med  LOP  på sentralt hold i hovedstaden.

En meget solid porsjon julemat ble deretter servert.

Så var det tid for kveldens store musikalske innslag:  SOSIAK(ORET),kor på 10 medlemmer med kapellmester Olav Neeraas som trakterte medbrakt elektrisk piano.  Sangerne underholdt med svenske viser – samt tre sanger av Trygve Hoff.  De avsluttet med «Nordnorsk julesalme», der forsamlingen fikk synge med.  Hele det musikalske programmet ble tatt vel imot av tilhørerne som applauderte ivrig.

Så kom desserten, den sagnomsuste karamellpuddingen  som smakte fortreffelig.

Per Straumfors leste et prosastykke, et brev skrevet av  Hans  A.  Meyer i 1919, og som  i ganske krasse ordelag behandlet transport – og trafikkproblemer  i Nordland.

Kaffen ble servert, og deretter leste Hjørdis Hagen på sin sjarmerende og dyktige måte et  stykke  fra Widerøes kundeblad.  Den ikke helt ukjente ranværingen, Stig Bang, hadde  vunnet en konkurranse, arrangert av Widerøe  der det gjaldt å beskrive  sin verste opplevelse med  TWIN  Otter, og fortellingen gikk rett inn i margen på oss alle.  Fantastisk!

Anne  minte om LOP  RANAs møteoppstart på nyåret, 30.januar  med Ivar Hartviksen, sjef for informasjonsavdelingen i Industriparken, som kåsør.

To julesanger,   «Det lyser i stille grender» og «Deilig er jorden» ble avsunget til slutt.

Mo i Rana,  29. november  2012                                                       Anne Ryssdal,  sekretær og referent

@