Årsmelding 2015

LOP LogoLandslaget for offentlige pensjonister avd. Vågan og omegn

 

Årsmelding 2015 for LOP avd. Vågan og omegn

 

Styret har bestått av:

Leder                         Reidun Karjalainen

Nestleder                   Bjørg Utnes

Kasserer                     Solveig Størkersen

Sekretær                     Randi Auran Benjaminsen

Styremedlemmer       Per Hansen, Gerd Matras, Gunnhild Rønning.

Varamedlemmer        Dagrun Krane, Solveig Størkersen

Valgkomité                 Inger Karin Tønseth, leder, Astri Falch, medlem,

Johan Hansen, varamedlem            

Revisor                       Keith Hansen, vara: Erling Falch

Bjørg Utnes representant i eldrerådet.

Det har vært 8 styremøter og 7 medlemsmøter i 2015

Den viktigeste aktiviteten for vårt lag er medlemsmøtene. På disse har vi forskjellige temaer, som spenner fra helse, sjøfart, blomsterdekorasjon, til møter med «Quiz og kos»                                                                                                                     

Av helserelaterte temaer kan neves at Beate Bertheussen, privat ergoterapeut, har vært og fortalte om ulike typer hjelpemidler og hvem som kunne søke på disse. 

Linda Lillevik har snakket om hørselshemming, Linda er selv hørselshemmet fra barndommen og delte sine erfaringer med oss. Hun fortalte også om alle tekniske forbedringene og hva man kunne få hjelp med hos audiograf og NAV. Svært interessante og aktuelle tema for oss.

På et av møtene hadde Per Hansen fått låne filmen «Steinkjerringer og andre veivisere» en fortelling om sjømerker og leder på havet.

Johannes Rørtveit fortalte engasjert om kystkultur og besteforeldrenes fiskevær på Skipnes i Vesterålen, som gav grunnlaget for bøkene om «folket på Vinje». Den første boka «Anna på Vinje» var oldemor til Johannes, og det står en statue av henne på Vinje.

Like før jul inviterte vi Gerd Husjord fra «Gerds blomster» for å snakke litt om juleblomster og dekorasjoner. Hun laget flotte sammenplantninger og viste oss hvordan mose kunne brukes på en dekorativ måte. Det var inspirerende å se at glass og kobberspray ga fantastiske effekter.

 Etter det ordinære årsmøtet i februar, hadde vi åpent møte. Her hadde vi besøk av Turid Arna Olsen, kontaktperson for Nordland og medlem i sentralstyre.

Vi har hatt to turer i løpet av året.

Den første gikk 21. mai til Hadsel innland, start fra Svolvær, videre til Hanøy, med ferge til Kaljord.  I Blokken var det et par hyggelige damer som serverte kaffe og litt å bite i på Grendehuset.  Vi var innom Hadsel kirke hvor kirkeverge Gunnar Sandvin fortalte om kirkens historie. Derfra videre til «Galleri Uvær» på yttersia av Hadseløya, galleriet drives av kunstneren Siv Johansen, hun har spesialisert seg på glasskunst og malerier.  Derfra dro vi til Stokmarknes hvor vi kjøpte en bedre middag. Så bar det hjemover med ferge Melbu – Fiskebøl og videre til Svolvær.

Den andre turen gikk 25. juli til Steigen. Hurtigbåt fra Svolvær til Helnessund derfra med buss til Lillian Låve Selviks kunst og kulturgård på Leines og til Eva Bakkeslets galleri på Sjihågen gård. Bussjåfør Atle var en utmerket guide på turen frem til det som var målet, Steigen sagaspel på den gamle « tingplassen»  Vollmoen. Dette ble en flott opplevelse for de 26 deltakerne som var med på turen.

 

Jeg takker styret og medlemmer for et godt arbeidsår.

 

Svolvær 20. februar 2016

Reidun Karjalainen

 

 

@