Referat fra medlemsmøte 26. november 2015

  Landslaget for offentlige pensjonister avd. Vågan

 

Referat fra møtet 26. november 2015

Reidun ønsket velkommen og var godt fornøyd med at 14 personer hadde kommet når det var konsert i Vågan kirke samme kveld. Hun orienterte om skriv fra LOP sentralt og muligheter for å lage lokale informasjonsbrosjyrer med utgangspunkt i en sentral brosjyre. LOP sentralt dekker utgifter.               Vi snakket om utflukter til våren. Det er stor stemning for å prøve å få til en tur til Skipnes. Vi kommer tilbake til dette senere.

Vi er godt fornøyd med at Gerd Matras ble valgt inn i eldrerådet etter forslag fra oss. Hun refererte fra arbeidet i forrige periode og gleder seg til å ta fatt på jobben.

Kveldens høydepunkt var besøk av Gerd Husjord fra Gerds blomster. Hun fortalte litt om stell av blomster. Julerose er blitt en populær plante i det siste. Den har hvite blomster og er en staude. Det betyr at den kan settes ut i hagen til sommeren. Den trives inne, men vil ikke ha det for varmt. Deretter viste hun eksempler på hvordan vi kan lage dekorasjoner. Her gjengis noen av tipsene hun ga oss. Hun benyttet bla. preparert mose og edelgran ( selges i butikken). Dersom man plukker mose selv, er det lurt å fryse den før bruk, slik at evt. småkryp forsvinner. Det er også lurt å fryse ned rognebær til bruk i dekorasjoner. Naturmaterialer som kongler og kvister passer utmerket sammen med planter og/eller lys i juledekorasjoner. Hvis man skal lage en sammenplanting, er det lurt å ha småstein eller lekakuler i bunnen av skåla/krukka, slik at det blir god drenering. Julestjerna har mange røtter, så det er viktig å være forsiktig når den tas ut av krukka for å sette den i sammenplantinga. Ha godt med jord rundt. Det er fint å gruppere farger. For at amaryllis og svibel skal holde seg rette, er det lurt å snu dem rundt pga lyset. Kobber er populært i år, og Gerd laget en vakker adventsdekorasjon med mose, kobbersprayet takløk, stjerner og kuler i kobberfarger, kvister fra edelgran og 4 lys i lysholdere. Vi fikk også en innføring i hvordan vi kan lage fine sløyfer til pynt.

Kvelden ble avsluttet med varme smørbrød, pavlova, kaffe og åresalg. Gleden var ekstra stor hos de som vant dekorasjonene som Gerds blomster hadde sponset.

RAB

Referent

 

 

@