Storstova på Bryne 15.12.2020

17. desember 2020

Referat fra jule-medlemsmøte

 

 

Tid :                 Tirsdag 15. Desember, kl. 18.00 – 20.30

Sted :               Storstova på Bryne

Til stede :        Om lag 80 medlemmer

 

 

1. Åpning :

 

Vår nestleder Bjørg Brekke Sørskog ønsket velkommen. Hun beklaget at vår leder var syk og kunne dermed ikke møte, men brakte hilsen fra henne til alle. Bjørg orienterte om smitteverntiltakene og litt om dagens program.

 

2. Foredrag :

 

Tidligere prest, fotograf og forfatter, Inge Bruland hadde som tema ”I fotsporene til Sigurd Jorsalfar”. Bruland gikk tilbake i historien da Jorsalfar dro til Det Hellige Land i 1108 med 60 vikingskip med 10000 menn på reisen; - og kom tilbake til hjemlandet 3 år senere med kun ett eneste skip.

Bruland har brukt til sammen 3 år av sitt liv på reise i hans fotspor. Dette skulle Bruland fortelle om og vise de beste av de 30000 bildene som han tok underveis;- i løpet av en times foredrag ! Da må vi tolerere at fortellingen hadde store ”hopp” i flere land og opplevelser med en rekke ulike trossamfunn på reisene.

Bruland fortalte også om sitt virke som prest og om sin hobby som habil fotballspiller ( i blant lag som Jarl i Hillevåg). Han viste til flere bøker som han sto bak. Bøkene blei tilbudt til publikum i salg ved utgangen av Storstova etter medlemsmøtets slutt.

 

Brulands reise var pilegrimsreise til alle kjente, bibelske steder med vekt  på forhold i Portugal, Spania og Italia

I tillegg til Det Hellige Land. Hans fotografier fra Betlehem, var av beste merke! Han traff mange geistlige på turen og inngikk tette bånd til en rekke prester, forstandere i kirkene samt munker og nonner ved ulike klostre han besøkte.

Bildene viste også kunstskatter som flotte tepper og gamle, oldtids klosterbygg. Stor fotokunst !

 

3. Musikkinnslag ved ”Holmgard” :

 

En flott musikkgruppe ( de kalte seg selv amatører (!)) tok fram flotte sanger ved både sang og instumental framføring. Gruppen besto av 6 musikkere fra foreningen ”Rogaland-Novgorod”: Piano, trekkspill, klarinett og to messinginmstrumenter samt to som sang var grunnlaget. Ypperlig framføring av norske, svenske og russiske sanger og melodier holdt flott som underholdning i en timelang økt. Selve avslutningssangen var ”O helga natt” som instumental på kornett. En helt nydelig framføring. Og de sa de var amatører !

 

4. Avslutning :

 

Bjørg takket for det gode foredraget og for flott musikk og overrakte blomster og konvolutter med fortjent belønning.

Hun avsluttet med gjennomgang av vårens program i en (sannsynligvis) fortsatt koronatid og ønsket alle en god jul med ønske om god deltakelse ved vårens arrangementer. Vel hjem !

 

 

Kjell T. Larsen

Holmgard.JPG
Inge Bruland.JPG
@