Rapport fra LOP-tur til Roma

Det var 16 deltakere fra LOP Sandnes og Jæren som reiste til Roma med flyavgang fra Sola kl. 0600, og ankomst Fuimicino, Roma kl. 1140. Det var kommet til 6 andre personer, så vi var til sammen 22 turdeltakere pluss reiseleder og en meget flink svensk lokalguide i Roma

9. til 13. mai 2017. Arrangør Norsk Tur. Reiseleder Turid Gogstad.

Det var 16 deltakere fra LOP Sandnes og Jæren som reiste til Roma med flyavgang fra Sola kl. 0600, og ankomst Fuimicino, Roma kl. 1140. Det var kommet til 6 andre personer, så vi var til sammen 22 turdeltakere pluss reiseleder og en meget flink svensk lokalguide i Roma. Vi stoppet for lunch i Ostia, På bussturen inn til Roma fikk vi gammel og ny historie om Roma fra ca. år 700 f.k. til fram mot vår tid om personer, styresett, bygninger, bymurer, plyndringer, osv. Vi stoppet og fikk en runde i Colosseum, og ankom hotellet Eurostars Intern. Palace kl. 1700. Felles middag på hotellet.

alt

Neste dag gikk vi tidlig fra hotellet på en 4 timers spasertur med den lokale guiden. Ørepropper gjorde at vi kunne høre alt guiden sa uten å være innen en meter fra henne. Igjen fikk vi gammel og ny historie om bygninger, ruiner, bymurer og annet vi gikk forbi. Bl.a. gikk vi forbi Spansketrappen, Trevifontenen, Pantheon, Mussolinis Palass, Forum Romanum og flere kirker. Etterpå havnet noen av oss litt tilfeldig på en kirkekonsert i Basilica di San Vitale før felles pizzamiddag (en pizza til hver).

alt

Dagen med langtur til Tivoli og Katakombene ble noe annerledes enn annonsert. Pga. for få påmeldte, ble turen avlyst. Via håndsopprekking viste det seg at alle 16 fra LOP Sandnes og Jæren var interesserte i å besøke katakomber. Jeg greide da sammen med reiseleder og resepsjonen på hotellet å skaffe billetter til busstransport og omvisning i Katakombene i Domitilla, rett utenfor Roma. Jeg fikk mye ros for den to timers turen, arrangert på sparket. Vi var tilbake før lunch, og kunne disponere ettermiddagen selv.

Siste dagen i Roma var satt av til besøk i Vatikanet, Det Sixtinske Kapell, og Peterskirken. Tidlig buss til Vatikanet. Vi gikk fornøyde forbi den mer enn 200 meter lange utvendige køen (pga. forhåndsbestilling). Men køer fikk vi oppleve innomhus. Det var folk over alt, og saktegående køer rett som det var. Alle hadde ørepropper, uten hadde ikke gått an. Vi hadde også vår utmerkede guide, som fortalte og fortalte, ganske imponerende innsats. Men alt folket ble kanskje i meste laget for noen, verst var det i Det Sixtinske Kapell. Uansett var det deilig å komme ut på Petersplassen med litt rom rundt seg.

Siste dagen på tur gikk med til reisen heim. Selv med 30 minutters forsinkelse fra Fuimicino, nådde vi flyet fra Schiphol til Sola. Vi var heime på Sandnes ca. 1820.

Gild tur, gilde deltakere, veldig bra guide. Vi hadde navnelapper med reiseleders navn og mobilnr. på baksida. Veldig betryggende. Fikk heldigvis ikke bruk for førstehjelpskrinet.

 

for styret i LOP Sandnes og Jæren

Kåre Bærheim

alt

 

@