Reiseprogram for våren/høsten 2016

Her finner du vårt nye turprogram med mange nye og spennende turer.

Vær OBS på at vi har bindende påmelding til turene.

Vår første tur i 2016 går til Oslo med Operabesøk. Den er fulltegnet.

Vår andre tur i 2016 går til Bodensjøen i mai/juni. Den ble så populær at det blir arrangert to turer. Begge er fulltegnet.


Dagstur til Avaldsnes 25. mai 2016 med Sverre Haga

alt

Det var på Avaldsnes at Norge ble til, her fikk landet navn. Avaldsnes er alene om å ha gravhauger fra alle epoker og hele området er fylt av fornminner. Nettopp derfor har Rogaland lagt sitt tusenårssted her: Norvegen Historiesenter. En annen historie, gruvehistorien finner vi på Vigsnes. Her får vi omvisning og en spennende rallarlunsj.

Turen går via Rennfast til Mortavika, ferge til Arsvågen. Passert Mjåsundbroen velger vi den nye veien over Fosenhalvøya til Norheim og over Karmsundbroen til Avaldsnes og Nordvegen Historiesenter. Her får vi servert  kaffe før orientering om stedet, og med litt oppfrisking av norgeshistorien både muntlig og via multimediashow. Vi får også omvisning i Olavskirken.

Fra Avaldsnes går turen til Vigsnes og gruvemuseet. Her blir vi servert Rallarlunsj med glemte delikatesser fra rallarens spiskammers.

Tilbake på Avaldsnes fortsetter vi sørover og heim. Ettermiddagskaffe kan vi kjøpe på fergen over til Rennesøy.

Avreise fra Kleppekrossen kl 7.45, Ruten Sandnes kl 8.05 og Stavanger kl 8.45. Retur til Sandnes ca. kl 17.30. Bussavgang fra Sandnes korresponderer  med tog sørfra.

Turen koster kr 895,- ved 40 deltakere.
Prisen inkluderer: Turistbuss m/ sjåfør, formiddagskaffe m/ vaffel, inngang og omvisning på Avaldsnes og Vigsnes, samt Rallarlunsj.

LES TURBROSJYRE HER
    
    

 

Busstur i Sør-Norge, med Røros og musikkspillet ”Elden”,fra 25. til 31. juli

alt

Musikkspillet ”Elden” spilles utendørs, blant slagghaugene noen sommer- kvelder. Vi bringes 300 år tilbake og følger Karl den 12. hær som inntar Røros og befolkningens heroiske kamp for å redde tettstedet og koparen.

Med A-reiser/Vigrestad buss drar vi på ukestur i eget land, en rundtur til Røros hvor vi underveis får se Norge på sitt vakreste. Vi reiser østover og nordover     og får med oss noe av Østlandet og de indre østlandsområder. På hjemturen     skal vi nyte Vestlandet. Vi reiser mandag morgen og er tilbake søndag kveld.

Mandag 25. juli: Sandnes til Kongsberg, 360 km. Vi kjører over Suleskard til Setesdal, hvor vi har lunsj. Videre via Dalen til Telemark og Kongsberg. Overnatter på Grand hotell, hvor vi har felles middag om kvelden.
Tirsdag 26. juli: Kongsberg til Hamar, 226 km.
Det blir stopp ved Vikersundbakken og Hadeland Glassverk, her blir det omvisning og lunsj før vi fortsetter mot Gjøvik. For å komme til Hamar må vi krysse Mjøsa. Vi tar en avstikker og ser på husmannsplassen hvor Prøysen. Felles middag på hotellet.

Onsdag 27. juli: Hamar til Røros, 300 km.
I dag kjører vi først østover mot Elverum, Nybergsund svinger nordover mot Innbygda og til Engerdal.  Når vi kommer til Elgå på østsiden av Femunden,     går vi om bord i M/S ”FEMUND” som vi følger til Synnervik. Vi får med oss     lunsjpakker som vi spiser om bord i båten. I Synnervik står bussen og venter     klar for å kjøre oss siste biten til Røros. Her skal vi bo to netter på Bergstaden     hotell. Felles middag på hotellet om kvelden.

Torsdag 28. juli: Røros
I dag blir det byvandring og den avsluttes med fritid. Det er ikke felles lunsj i     dag. Vi spiser middag kl 18.00 på hotellet, slik at vi har god tid for Elden     forestillingen på Slagghaugene. Forestillingen begynner kl. 21.30.

Fredag 29. juli: Røros til Kristiansund, 326 km.
I dag starter hjemturen. Vi skal kjøre via Vestlandet. Vi kjører mot Tynset, opp til Ulsberg hvor vi møter E-6 på toppen av Gudbrandsdalen. Så sørover til     
Oppdal, her er det tid for lunsj. Videre kjører vi rv. 70 fram til Kristiansund. Her bor vi på Thon Hotell, hvor vi også har middag.

Lørdag 30. juli: Kristiansund til Skei, 301 km.
I dag skal vi kjøre gjennom mye flott natur. Først den nye undersjøiske tunellen til Averøy, Atlanterhavstunellen. Så er vi klar for Atlanterhavsveien,     den består av en rekke broer som binder Averøy sammen med fastlandet. Det er planlagt lunsj i Ålesund. Etter å ha spist og nytt utsikten kjører vi mot Skei i     Jølster hvor vi overnatter og har middag. Det blir lagt inn stopp underveis. Vi bor på Thon Hotell Jølster.

Søndag 31. juli: Skei til Sandnes, 445 km.
Kjører mot Bergen, ferje over Sognefjorden fra Lavik til Oppedal. Vi stopper ca. kl 14.00 på Bjørnefjorden Gjestetun som ligger ved Osøyro sør for Bergen. Her spiser vi skikkelig søndagsmiddag før vi fortsetter hjem.


Pris: Minimum 30 betalende kr. 9950, ved 40 betalende kr. 9300,- Enkeltromstillegg kr. 198,-.

Inkludert i prisen: turbuss med sjåfør fra Vigrestad buss, bompenger, ferjebilletter, 6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager. Omvisning Hadeland glassverk. Lokal guide Femunden er Gjermund Eggen, båttur på Femunden, guidet vandring på Røros og inngang på forestillingen Elden.

LES TURBROSJYRE HER

    


Tur til Skottland 19. til 24. august, med Norsk Tur

alt

Dette blir en tur med frodig natur, tradisjonsrike byer, pomp og prakt.
    
Vi flyr direkte fra Sola til Aberdeen med SAS. Vår skotske sjåfør venter, og kjører oss til Glasgow hvor vi skal bo på Radisson Blu Glasgow i to netter. I    Glasgow blir det sightseeing med buss.

Dag 3 kjører vi til Loch Lomond og det vestlige høyland. Utpå ettermiddagen kommer vi til Dunkeld som skal være vår base resten av turen.

Dag 4 Edinburgh og Military Tattoo, frivillig utflukt, kr 1695.
Dette blir en dagstur med sightseeing og ”litt av hvert” i selve byen, før middagen. Se fullstendig program på nettsidene våre/få tilsendt program fra Marie Ø. Søndervik. Etter middagen blir det Military Tattoo, forhåpentligvis med vår egen konges garde.

Dag 5 Pitlochry og Blair Castel. Dagens utflukt fører oss nordover og litt lengre inn i Høylandet og den koselige byen Pitlochry. Videre til Blair Atholl hvor vi besøker Blair Castel. Det blir også besøk på Skottlands minste whisky- destilleri Edradour. Vi er tilbake på hotellet slik at vi kan nyte omgivelsene der før middag. I kveld blir det ekte skotsk aften.

Siste dagen blir det felles lunsj på hotellet før vi kjører til flyplassen i Aberdeen.

Totalpris kr. 14.217,- pr. Person. Tillegg for enkeltrom kr. 2.200,-
Frivillig utflukt til Edinburgh kr. 1.695,-

Fullstendig program ligger på hjemmesiden www.norsktur.no/lop-sandnes

LES TURBROSJYRE HER

 

Videre for høsten 2016 har vi planer om en midtuketur til Paris, men denne er ikke ferdig planlagt.     

I tillegg til ovennevnte planlegger vi en dagstur til høsten, og vi vurderer en førjulstur.

@