Tur til Andalucia

Hva er det som kan få en pensjonist til å stå opp kl. 04 om natta?

Selvsagt: Det å reise til Andalucia etter en lang vinter! 

 

En tidlig start førte 29 LOPere fra Rogaland Sør til en flott sight-seeing I Malaga allerede før lunsj, etterfulgt at et nydelig, spansk måltid: tapas.

Hotellet vårt lå en halvtimes busstur unna, med glimrende beliggenhet ved stranda, havutsikt til alle og, ikke minst: deilig mat og ypperlig service.

 

Den uka vi bode der, fikk vi se og oppleve mye: En liten spasertur I Torremolinos for å bli kjent med byen, var  selvsagt obligatorisk. Vi besøkte Ronda – en sjarmerende liten by med en velkjent tyrefekterarena og en storslagen bro. Der gjorde ikke minst appelsintrærne med bade blomster og modne frukter på same tre, inntrykk.

 

Gibraltar stod på programmet en av dagene, en ny opplevelse for de fleste av oss. Fordelt på to småbusser med engelsktalende sjåfører, fikk vi rikelig informasjon om denne britiske kronkolonien. Vi fikk komme inn I Michaels Cave, hilste på de berømte apene og ikke minst: innta et uforglemmelig fish-and-chips-måltid. 

 

Andre utflukter gikk til de vakre småbyene Frigiliana og Nerja, og avskjedsturen gikk til Nerja. Innlagte pauser med vakker utsikt og diverse smaksprøver skapte bade trivsel og reiseglede.

 

Vi hadde også et par fridager helt på egen hand. Disse ble benyttet på ulikt vis: morgentrening/pilates, spaserturer på strandpromenaden, togtur til Picassos hus og Pompidosenteret I Malaga, avslapping I sola på takterrassen, shopping…

 

Å reise på tur med LOP er noe vi setter pris på; alltid hyggelige mennesker å være sammen med, god stemming og trygge rammer.  Vi takker for flott opplegg, og gir honnør til vår eminente reiseleder karl Gunnar: Kunnskapsrik, serviceminded, morsom. Han vil vi gjerne møte igjen!

 

Takk for turen denne gang.

 

Kirsten Kvalbein Egeland

Spania gruppe red.jpg
fra hotellbalkong red.jpg
20230418_115418_resized.jpg
20230416_181924_resized.jpg
20230416_175317_resized.jpg
@