Flott dagstur til Skjervøy 26.6.

Vi var 12 litt hustrige deltakere som startet med buss fra Prostneset kl 09.00. Eldste deltaker var nesten 83 år, den yngste var 7! (Barnevakta måtte trå til.)

Første stopp var Vollan, hvor vi tok en kort beinstrekk. Deretter kjørte vi til Manndalen, hvor vi spiste lunsj i friluft på plenen utenfor coop'en. Litt kjølig, men vi pensjonister har jo vært ute en vinterdag før. Noen benyttet anledningen til et besøk på Husflidssenteret.

Marsund gård var stengt, så det var gjort avtale om kaffe og vafler på Kronestua i Sørkjosen med innlagt besøk på Sokkelvik-huset. Det er det ene av tre hus som sto igjen etter rastragedien i Sokkelvik i 1959. På turen dit passerte vi også raset som gikk i Sørkjosen 10. mai i år.

I Skjervøy  fikk vi godt og vel 3 timer til å utforske bygda før hurtigruta kom. Skjervøydagene arangeres i disse dager, så det var litt mere liv enn vanlig i gatene. Kl. 19.45 gikk hurtigruta, og vi benket oss til en bedre middag. Turen med hurtigruta var et eventyr, og både vi og forventningsfulle turister opplevde både blikkstille hav og midnattsol ved ankomst Tromsø rett før midnatt. 

(Tekst og bilder: Sigmund Nordmo.)

DSC_0028.JPG
DSC_0014.JPG