Juletur til Kilpis

Torsdag 26.11.  kl. 10.00 møttes reiseklare LOP medlemmer for å dra med Bussring på juletur til Kilpis, der Laila Abrahamsen var reiseleder.

 

Med mange utfordrende balanseøvelser på glattisen var det presis avgang fra Prostnesset og dermed  var vi på tur. Det var ikke måne og stjerner å se over horisonten, men regn og vindkast tok oppmerksomheten  når været ble vurdert.Fra en  hyggelig sjåfør og buss med god standard  var det ingen værbekymringer å høre.

Kaffepause på Vollan var med i reiseplanen og det passet bra for det reisende publikum.

Etter ca 2 timer ankom vi til Kilpis som var reisemålet. Nå var det kuldegrader med lysere horisont der lokalmiljøet var dekorert med lysende lenker,  pynta juletre og julestemning.

Etter tidligere tradisjoner var besøk på Kilpishallen neste trinn, og der var vi sikkert velkommen med huskelapper og  betalingskort. For egen del var det første turen jeg var med på. Men jeg fant meg fort til rette mellom reolene og gode råd fra medpasasjerende.

Etter avtalt opphold og plassering av handlevarer i bussen, startet tilbakereisen . Men først skulle det være middag på Lyngskroa, der menyen var julemat. Sulten hadde meldt seg for de fleste  og reisetida gikk i forsvarlig høyt tempo til middagsstoppet.

Lyngskroa med sitt personale tok vel imot oss og det var dekket tiltrekkende bord hvor levende varme gnistret i peisen i rommet.

En julemiddag av veldig god kavalitet ble servert der drikkevarer kunne skaffes fra baren.

Når mat er god, sjåfør og buss er upåklagelig, med Laila som reiseleder,trivelige medpassasjerer, kan en med god grunn konkludere at juleturen til Kilpis var trivelig og vellykket.

Jorunn Rasmussen.

@