Møljekveld på Sjøtun Brygge

 LOPs årlige møljefest gikk av stabelen 19. februar, et arrangement vi som vanlig hadde i samarbeid med Utdanningsforbundets pensjonister. I alt var vi 44 deltakere, ganske likt fordelt på de to foreningene. 

Også i år gikk turen til Per Tore Uteng på Sjøtun Brygge. På såpeglatte veier tok turen ca. en time. Bare for noen dager siden hadde det gått ras på Kattfjordeidet, så vi var særlig årvåkne da vi passerte stedet. (En av de påmeldte trakk seg da hun hørte at sjåføren valgte denne ruten…)

Da vi hadde benket oss på Sjøtun ønsket Einar Stenersen velkommen. Han er styremedlem i begge foreningene, og var derfor en naturlig toastmaster i lederens fravær. Per Tore orienterte om dagens meny, og så slapp mannfolkene (!) først til serveringsbordet. Og sannelig var det litt av en meny: Fiskeuppe som forrett. Så fin, hvit skrei, poteter, kokt rogn skjært opp i delikate skiver, lever, med rå løk i en bolle ved siden av, og ikke minst: Sprøstekte torsketunger!! Så en for meg ny rett: Rogn med innbakt lever. Det lokale navnet er jålk, uten at jeg kan garantere skrivemåten.

Mens vi lot maten synke litt før desserten informerte Einar om dannelsen av Lærernes Pensjonistforbund. Pensjonistene i Utdanningsforbundet ønsker å danne sin egen pensjonistorganisasjon på siden av sin fagforening. Her er det også på tale med et samarbeid med LOP.

Til dessertbordet var det damenes tur til å forsyne seg først. Valget sto mellom hjemmelaget karamellpudding og kavring med kulturmelk.

Med øl og akevitt til ble dette et himmelsk måltid.

Tore Hansen avsluttet med en flott takk for maten-tale, og så var det bare å begi seg ut på glattisen igjen da bussen kom. Noen hadde broddene klare, så alle kom seg velberget inn. Det var ikke fritt for at det lød en og annen snorkelyd på turen heim.

alt

Kø ved godbitene.

alt

Einar informerer.

alt

Kokken sjøl.

Tekst og foto: Sigmund Nordmo

 

@