Tur til Telemark 18. – 19. juni 2018

Årets sommertur går til Telemark. Les om turen her, og husk å melde deg på innen 15. april!

Dag 1                              Sandefjord – Dalen Hotell

 

Avreise fra Sandefjord med påstigning etter avtale. Vi kjører mot Telemark og Ulefoss der vi skal på slusetur med en av kanalbåtene til Lunde. Om bord får vi servert kaffe og rundstykker.

 

 Vil i land kjører bussen videre mot Vest-Telemark Museum og Eidsborg Stavkirke. Her finner vi et moderne museumsbygg, tun med over 30 hus og Norges eldste ikke kirkelige trebygning fra 1167, og ikke minst Eidsborg Stavkirke, som kan tidfestes tilbake til 1200-tallet. Vi får servert kaffe og kake før turen går videre til fantastiske Dalen Hotell. Her skal vi overnatte og nyte en god middag. Vi får også servert en spennende historie om hotellet.

 

Dag 2                              Dalen Hotell – Sandefjord

 

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter oss på bussen mot Tokke Kraftverk der vi får omvisning. Dette er et av de største kraftverkene i Nord-Europa. Videre går turen mot Treungen og Z Museum. Her får vi se en enorm samling med bredt mangfold av kjente og ukjente gjenstander som vil være en spennende opplevelse. Vi får servert kaffe og rundstykker før turen går videre over Gautefall mot E 18. Vi stopper på Heimat Lasses og får servert en god middagsbuffe.

 

Turen inneholder :

 

  • Moderne turbuss med hyggelig sjåfør fra Tele-Tur
  • Telemarkskanalen fra Ulefoss til Lunde, kaffe og rundstykker om bord
  • Inngang og omvisning på Vest-Telemark Museum og Eidsborg Stavkirke samt kaffe og kake
  • Overnatting med frokost, middag og historiefortelling på Dalen Hotell
  • Omvisning på Tokke Kraftverk
  • Inngang, omvisning og rundstykker på Z Museum
  • Middagsbuffe på Heimat Lasses

 

Påmelding : Innen 15 april 2018

@