Referat fra julemøtet 2015

Årets høydepunkt, julemøtet,  gikk av stabelen 14. desember i Midtløkken bo- og servisesenter med nesten 40 festpyntede medlemmer tilstede.  Etter en høytidelig velkomst ved leder Anne Lise Aune Lee og tre vers av sangen «Tenn et lys», akkompagnert av Erling Dittmann, tente Ann tre adventslys.

Så ble vi bedt til vakkert pyntet middagsbord.  Ordet ble gitt til kåsør Anne Eriksen som underholdt oss med gode julehistorier fra gamle dager, noe som satte oss i julestemning, til tross for grønne plener utenfor. Etter åndelig føde var det tid for noe å bite i, og kjøkkenet serverte  ribbe med  SPRØ svor, medisterkaker, julepølse, surkål, rødkål, tyttebær, saus og poteter. Vi tok en liten pause hvor vi sang «Glade jul» og «Deilig er den himmel blå» før vi fikk servert multekrem til dessert.  I pausen før kaffe og kaker leste Erling Dittmann sin egen humoristiske historie fra en julekveld i Farmandsveien. I godt lag går tiden alt for fort, og det var sent på ettermiddagen før leder kunne avslutte den hyggelige mønstringen med noen tanker til ettertanke ved å fortelle H.C Andersens 150 år gamle eventyr om «Piken med svovelstikkene», hvor hun trekker paralleller til dagens situasjon hvor vi i dagens Norge er så rike og de utfordringer flyktningekrisen setter oss overfor. Eventyret er trist, men clouet er en lykkelig slutt som ingen visste om,  at pikens avdøde mormor hentet henne inn i varmen, glansen og nyttårsglede. Livet er så mye mer enn det vi ser og kan ta på.

Før vi forlot hverandre ble alle ønsket en fredfull julehøgtid og vel møtt igjen 11. januar 2016 hvor Audun Tjomsland kommer og foredrar om Anders Jahres eventyrlige liv.