Referat fra julemøte 11. desember 2013

Onsdag 11. desember  inntok 27 pent pyntede og forventningsfulle gjester salongen i Frimurerlogen. 

Leder Anne Lise Aune Lee hadde gleden av å ønske alle hjertlig velkommen til årets julearrangement. Møtet ble åpnet av Torlaug Eriksen som leste de 2 første versene av «Tenn lys», og Ann Thune tente de to første adventslysene.  Leder overtok senen og leste fortellingen «Gjeterguttens Fløyte» av Dan Lindholm.

Vi ble så invitert til vakkert pyntet julebord hvor vi ble servert god gammeldags juleribbe, pølser og medisterkaker, etterfulgt av velsmakende riskrem.  Leder av eldrerådet, Oddbjørn Hagen, informerte kort om siste nytt på eldrefronten og Anne Lise fortalte at LOP ville fronte eldres interesser overfor politiske myndigheter gjennom Landsmøtet. 

Gode og mette inntok vi salongen for kaffe, hjemmebakt kake og underholdning.

For anledningen hadde vi invitert kåsør Odd Kjell Skjeggstad til å snakke om mangfoldige Kjell Aukrust og kvinnen bak ham. Gjennom et humoristisk kåseri fikk vi innblikk i folkekjære kunstner Kjell Aukrust`s humørfylte fantasiverden.  Aukrust var forfatter, tegner, illustratør, tegneserieskaper og maler som med knapp og treffende stil skildret i tekst og tegning sin barndoms bygdemiljø i Alvdal. Selvfølgelig deltok både Solan og Ludvik under kåseriet!  Etter at 9 heldige gjester hadde vunnet julestjerner og en av kåsørens bøker, holdt Ann Thune et tankevekkende innlegg før vi skulle skulle begi oss ut i mørket. Leder takket til slutt for hyggelig fellesskap med ønsker om god jul og godt nytt år!

eh