Referat fra medlemsmøte 11.01.2016

Årets første medlemsmøte i 2016 fant sted på Midtløkken bo-og servicesenter mandag 11. januar.  Til tross for store store snømengder ute,  kunne leder Anne Lise Aune Lee ønske 35 medlemmer hjertelig velkommen. Tradisjonen tro startet vi med allsang, og  med Erling Dittmann ved pianoet stemte vi i med «Løft ditt hode du raske gutt».

Dagens «attraksjon», journalist og informasjonsmedarbeider, Audun Tjomsland, ble så introdusert.  Tjomsland har skrevet bok om en av verdens største skipsredere, Anders Jahre`s eventyrlige liv. Denne historien ønsket han å dele med oss.  Han fortalte om Jahre`s tre verdener: 

  • Hvalfangst, skipsfart, fergetrafikk, fettindustri.
  • En av Norges største donorer til kultur, vitenskap og humanitære formål.
  • Utenlandsaktiviteten – og Jahres «hemmelige» formue.

Anders Jahre var født i 1891 på Lasken gård i Sandar, og døde i 1982 på Midtåsen i Sandefjord, syk og dement. Han viste allerede som liten gutt at han hadde et stort forretningstalent, og faren sa tidlig at «det blir nok noe stort av deg!». Og det ble det!  Han anses som en av Norges store sønner, med en enorm skaperkraft, energi og teft.

Audun Tjomsland fortalte levende og meget interessant om et utrolig eventyrlig liv, og han trollbandt tilhørerne i nærmere 3 timer, kun avbrutt av en pause med kaffe og rundstykker. Referenten prøver ikke engang å referere fra foredraget, men anbefaler å høre foredraget selv, eller lese boken!

Før leder takket  for oppmøte, ble vi minnet om Årsmøte 8. februar, hvor forfatter Maria Szacinski deler dikt om relasjoner med oss. Ingen trenger å være redd for å komme, for alle som er på valgt er forespurt og sagt ja!