Referat julemøte 10. desember 2014

LOP Tønsberg avsluttet året 2014 med et jule- og hyggemøte 10. desember.

Som vanlig ble gjestene ønsket velkommen i Frimurerlogens pent pyntede salong hvor vertinne Anita Svendsen informerte om dagens program og delte ut et gratis lodd.  En spesiell velkomst til kåsør, Anne Eriksen. Etter at to adventslys var tent og de to første vers av adventssangen var lest, var julestemningen til å ta og føle på, og ordet ble gitt til Anne Eriksen som ville kåsere om «mor hass Alf». 

Med dialekt og ekte innlevelse fikk vi presentert en gripende historie om en sterk kvinne, rødstrømpe, frontfigur og sosialdemokrat som bevisstgjorde andre husmanns-kvinner.  Vi levde oss helt inn i historien med den tids morallover og følte oss hensatt til Prøysenstugua i Præstvægen for vel 100 år siden.  Historien rørte gjestene til tårer, og Anita takket kåsøren for en fantastisk fengslende reise som var levendegjort for oss på en imponerende måte.

Etter at tårene var tørket, ble vi invitert til et julepyntet middagsbord, hvor ribbe, pølse, medisterkake og rødkål sto på menyen.  Desserten var nydelig riskrem med kirsebærsaus. 

Etter et hyggelig måltid hvor alle var litt for mette, og vi hadde sunget «Glade Jul», tok vi igjen plass i salongen hvor hjembakte kaker og kaffe ble servert, og gjestene koste seg i sosialt samvær helt til det ble mørkt ute.

Til slutt ble det trukket en flott Asalea på gratisloddet som den  heldige vinner kunne ta med hjem. 

Anita orienterte til slutt om at fra 2015 blir våre møter på Midtløkken bo- og servicesenter, 2. mandag i måneden..  Første møte mandag 12. januar kl. 12, og domprost David Gjerp vil snakke til oss om livets oppløpsside. 

Alle ble ønsket god jul, vel hjem og velkommen tilbake 12. januar!

 

12.12.14: Erling Hoel