HØSTTUR TIL ROSESLOTTET 22. september 2020

Landsforbundet for Offentlige Pensjonister, Bærum Lokallag, inviterer til høsttur til Roseslottet ved Frognerseteren i Oslo.

Roseslottet er en storslått kunstinstallasjon i Holmen-kollen som minnes 80-årsdagen for angrepet på Norge i 1940 og 75-årsdagen for frigjøringen i 1945.

alt

Roseslottet forteller historien om okkupasjonsårene og om grunnverdiene demokrati, humanisme og rettstat, som ble satt ut av spill i denne perioden. Historiene som blir hentet frem, er både kjente og glemte og inkluderer krigsfangenes lidelser, hverdagslivet, motstands-kampene i hele landet og krigsseilernes skjebne. Stor plass får selvfølgelig også forfølgelsen av de norske jødene og antisemittisme både før og under andre verdenskrig. 

Installasjonen består av over 100 malerier laget av den kjente kunstneren Vebjørn Sand samt skulpturer av Vebjørn og Eimund Sand. 

 

Dato: Tirsdag 22. september 2020.

Reise: Med Holmenkollbanen fra Majorstuen stasjon, T-bane nr. 1 til Frognerseteren stasjon avgang klokken 12:13.  Møt frem kl. 12:00!  Reis hjemmefra til Majorstuen på egen hånd!

Inng.pris: Kr. 70,- pr. person, honnørbillett som kjøpes ved inngangen.

Etter besøket på Roseslottet kan de som vil, bli med på spasertur ned til Frognerseteren Restaurant hvor man for egen regning kan kjøpe seg noe å spise og drikke.

 

 

Spørsmål?  Er det noe du lurer på?  Da kan du ringe Wenche Skard,

telefon 482 20 860, eller skrive til wenc-ska@online.no

 

@