Godt oppmøte på mars-møtet vårt

Til LOPs møte før påske hadde styret dekket til 48. Det kom omtrent dobbelt så mange! Om det var Tone Eidsvolds fordrag rundt bunader eller Svein Syversens presentasjon av sin nyeste bok som trakk mest, skal være usagt, men publikum fikk valuta for pengene. Sjelden har vi fått så mange og hyggelige tilbakemeldinger.

Tone Eidsvold ga oss et innblikk i den gradvis økende bruken av bunader i landet og hvordan de ulike bunadene har blitt til. Bunad har ikke bare vært brukt for å vise tilhørighet og nasjonalfølelse, men også til kamp. På 1. mai kledde arbeiderbevegelsen seg ikke bare i penklær, men i bunad, og i dag husker vi ‘bunadgeriljaen’. Mindre hyggelig er det at Nasjonal samlings propaganda-plakater under krigen kledde sine folk i bunad.

Vi ser også at våre landsmenn med opphav i mange ulike land, i dag med stolthet bærer sin norske bunad, som for eksempel vår stortingspresident. Til slutt må nevnes av vår bruk av bunader er søkt inn på UNESCOs immaterielle verdensarvliste. Det er en ære.

Siste post på programmet var Svein Syversen, som fortalte om sin siste bok, helt fersk fra trykkeriet. Vi fikk se bilder fra og høre om flere av turene han har beskrevet i boka, og også om arbeidet som ligger bak produksjonen. Mange benyttet nok sjansen til å kjøpe et signert eksemplar.

Vi ønsker alle og flere tilbake på senere møter.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

@