Referat fra årsmøte og medlemsmøte 13.3.24

Indre Østfold LOP hadde årsmøte 13.3.24. Åshild Tangen trekker seg som leder etter fem år, men foreløpig har det ikke lyktes å få noen etterfølger. Erik Hageler trakk seg som styremedlem etter mer enn 15 år, og Gunn Bergersen ble valgt som ny styrerepresentant. Det øvrige styret er uendret.

Da det er vansklig for en forening å fungere uten leder, var styrets forslag at Indre Østfold LOP skulle avvikles. Dette ble det stemt over, men forslaget falt med stort flertall. Da må det jobbes videre med forsøk på å få en leder, og så blir det ekstraordinært årsmøte senere i vår, der fremtiden til foreningen blir avgjort. Avtroppende leder fungerer inntil videre.

Etter årsmøtet skiftet vi tema fullstendig. Igjen var det Erik Hageler som gjennom sitt store kontaktnett skaffet oss dagens underholder. Musiker Erik Damberg framførte Beatles-sanger, spilte gitar og fortalte anekdotisk rundt melodiene, sangerne og egne erfaringer. Dette var jo musikk fra ungdomsårene til de fleste av tilhørerne, og publikum var med både med sangene og rytme. I en hel time var det full trøkk og stor stemning i salen. Lysten til å holde foreningen i live ble ikke mindre etter dette innslaget.

Aprilmøtet er allerede klart og blir arrangert uansett hva som skjer med ledersituasjonen. Da blir det et mer alvorlig tema, nemlig livet både på Grini og Høytorp under og etter krigen. Det varierte programmet LOP tilbyr, er nok mye av grunnen til at folk vil at foreningen skal fortsette, i tillegg til at det er en sosialt møteplass.

Åshild Tangen

alt

alt

@