Referat fra medlemsmøtet 28. september 2022

Indre Østfold LOP hadde onsdag 28.9. besøk av forfatter Sigmund Løvåsen og Sissel Kvambe ledet allsang og sang en av sine egne viser. Det ble en times underholdende og lærerikt foredrag om Kjell Aukrust.

Mange kjenner jo hans bøker om Simen og Bror min, og ikke minst har resultatet av samarbeidet hans med Ivo Caprino gjort Flåklypa-verdenen kjent for et par generasjoner nordmenn. Men Løvåsen fortalte mer om oppveksten og ungdomsåra til Aukrust, og om hans litt vanskelige vei til kunstnerlivet. Aukrust var en anerkjent tegner og maler. Han tegnet julekort i flere tiår, og er du blant dem som tar vare på slike, kan du sitte på en aldri så liten skatt. I tillegg til å male, illustrerte han både noveller og forsider i Allers og Norsk ukeblad. Han døde barnløs 82 år gammel, men levde seg så inn i figurene sine at Ludvig og Solan Gundersen ble som barn for ham. Løvåsen donerte to  eksemplarer av sin nye biografi om Kjell Aukrust til utlodningen, og etter all positiv kommentar til fordraget, virker det som om flere av de frammøtte vil studere Aukrusts verk med fornyet interesse.

Møtene til LOP er åpne for alle, og nå onsdag var det drøyt 40 som i tillegg til å høre om Kjell Aukrust, fikk høre mer om foreningen, ble servert deilige snitter og kaker og prøvde lykken i utlodningen. Neste gang, 26.10, får vi besøk av representant fra Solgården og trubadur Håkon Hauer, opprinnelig fra Trøgstad. Følg med på annonse, på nettside og på Facebook. Velkommen.

alt

Sigmund Løvåsen fra Svartskog fortalte levende om Kjell Aukrust.

alt

Den kjente visesangeren Sissel Kvambe er medlem hos oss. På sist møte spilte og sang hun både Høstvise av Tove Jansson sin egen Septembersang.

@