Referater fra medlemsmøtet og styremøtet 21. mars

Her kan du lese referater både fra vårt medlemsmøte og fra styremøtet i mars.

Referat fra medlemsmøtet 21.mars

Foreningens leder Randi Frankrig ønsket velkommen, informerte om dagens program og presenterte styret for 2018. Hun beklaget at overgang til sentral innkreving av kontingent pr. Mail har hatt noen startvanskeligheter og håper at disse nå skal være løst.

HALDENKANALEN OG ANDESFJELLENE I LOP 
Det var to svært ulike virkeligheter som møtte medlemmene i lokalavdelingen av Landsforbundet for offentlige pensjonister på deres møte nylig.

Daglig leder Steinar Fundingsrud i Haldensvassdragets Kanalselskap fortalte, viste bilder og sang seg gjennom kanalen, som ble initiert av slusebyggeren Engebret Soot. Hvert år i slutten av juni blir et stort publikum presentert for kanalselskapets tidlige historie gjennom Slusespillet om Engebret Soot, opprinnelig av Ole Karsten Andersen, senere bearbeidet av bl.a. Anneli Sollie.  Publikum er godt plassert på tribunen i Ørje sluser. Det er også andre arrangementer gjennom sommeren langs kanalen.

En rekke mindre båter har gått langs kanalen. Flere av dem ligger for tiden på Ørje. Sluseanleggene er under stadig arbeid, og ny sesong starter 26. mai. Fra Skulerud i nord til Tistedal i sør gjennom 9 slusekamre ligger kanalen og venter på alle som vil reise med båt eller på andre måter de 8 milene langs strekningen. Etter foredraget var det tid for god bevertning, sosialt samvær og loddsalg.                                                                                                                                    

Etter pausen dro publikum til Bolivia i Andesfjellene og fikk oppleve en eksotisk reiseberetning fra sommeren 2017 til barnelandsbyen Nytt Håp i storbyen Cochabamba. Olav Nygård fra Mysen sto for beretningen, assistert av Erik Hageler med gitar og sang. Barnebyen Nytt Håp ble åpnet i 1985, og har en jevnlig oppfølging fra en ressursgruppe i Norge. Selve driften står bolivianerne for selv. Olav Nygård har 24 besøk bak seg. Når det blir høst i Norge, er det vår i Bolivia, og da skal han av gårde igjen med en gruppe faddere. Det er alltid mulig å bidra, enten som faddere eller på andre måter ved å henvende seg til Nygård eller Hageler. Faddere og andre interesserte kan også følge utviklingen på årlige faddertreff i Filadelfiakriken på Mysen.

Før vi avsluttet ble det informert om neste møte. Det blir foredrag med Monica Wegling - Idéhistoriker og dr. Philos fra Institutt for samfunnsmedisin, NTNU. «Fem forklaringer på helseangsten». Neste foredrag er ved Kjersti Berg Sandvik, daglig leder i Den Norske Turistforening Indre Østfold. Det ble også informert om Eidsberg kommunes biblioteks Senior dag den 18.arril på kulturtorget.

Ref. Erik Hageler

REFERATET FRA STYREMØTET 21. MARS KAN DU LESE HER:

Dokumenter

@