Sommertur til Dalsland

14. juni var dagen for Indre Østfold LOPs (Landslaget for offentlige pensjonister) sommertur. I vakkert sommervær gikk turen med buss til Håverud. Der gikk vi om bord i M/S Dalslandia for en fem timers tur på Dalsland Kanal.

alt

Kanalen befinner seg i hjertet av Sveriges sjørikeste landskap. Store og små sjøer bindes sammen av kanalen som byr på vakre og forskjellige naturopplevelser. Kanalen er 254 km. lang - en mil er ut gravet, resten består av et naturlig sjøsystem. Et av høydepunktene er den kunstige akvedukten i Håverud. Den er berømt og er en kombinasjonen av landeveisbro, jernbanebro og akvedukt. Akvedukten er en fritthengende bro der vannet ledes i en 33,5 meter lang metallrenne over fossen. Turen gikk gjennom et flott natursenario.

På turen til Bengtsfors passerte vi 16 sluser, vakre steder og herregårder. Hele turen ble guidet av skipper Jan Carlson. Underveis ble vi servert varm lunsj. Serveringen var åpen for kjøp av forfriskninger under hele turen. Før og etter lunsj hygget vi oss utendørs og nøt den vaker naturen og stillheten. I Bengtsfors ventet bussen og reisen hjem til Indre Østfold. Vi var enige om at vi hadde hatt en flott tur. Turen kan anbefales.

Nå tar vi ferie, neste møte blir 6.september. God sommer!

alt

Ref. Randi Frankrig

@