Vi starter opp igjen 30. september

Indre Østfold lokallag av LOP starter opp igjen med medlemsmøte onsdag 30. september, som vanlig på Filadelfiakirkens Café Opsahl i Mysen fra klokken 12:00. Alle medlemmer, pluss andre interesserte, er hjertelig velkommen! Som vanlig blir det blir det to foredrag, utlodning, sosialt samvær, samt bevertning med smørbrød, kaffe og hjemmebakte kaker. Forskjellen fra tidligere er selvsagt at vi nå tar smittevernhensyn, både når det gjelder antall, avstand og matservering.

Første punkt på programmet er et foredrag om Trygve Gulbranssen – hans liv og diktning.  Mange har nok en eller annen gang lest hans berømte slektskrønike om Bjørndalsfolket, hvor det første av tre bind har tittelen «Og bakom synger skogene». Trygve Gulbranssen flyttet til Hobøl gård i Eidsberg i 1940, med utsikt mot Monaryggen, og bodde der til sin død i 1962. I 1985 ble det reist en byste av Trygve Gulbranssen i Mysen sentrum - vi i Indre Østfold liker jo å regne han jo som «vår» lokale forfatter, oversatt til mer enn 30 språk!

Rasmus Glomsrud er en ung «sambygding» av Trygve Gulbranssen, født i 1993, oppvokst i Eidsberg. Han er utdannet statsviter, med en masteroppgave som ble tildelt «Verdt å vite-prisen» i 2017, og er nå ansatt som rådgiver i Indre Østfold kommune. På hobbybasis, som lokalhistorisk entusiast og styremedlem i «Trygve Gulbranssens Venner» har han skaffet seg dyp innsikt i Trygve Gulbranssens litteratur, hans liv og personlighet. Hvem var denne personen? Hvordan kunne hans skildringer av mennesker, slekter, skog og natur treffe så mange mennesker verden over? Dette er noe av det Rasmus Glomsrud vil fortelle om gjennom foredrag og smakebiter fra Trygve Gulbranssens diktning.

Etter bevertning og utlodning skifter vi til et helt annet tema: Vi får besøk av kommuneoverlege Barbro Kvaal, og temaet er selvsagt koronasituasjonen i Indre Østfold. Samtidig går vi litt bak dagens situasjon. Hvordan skiller dette viruset seg fra andre virus og pandemier vi har opplevd tidligere? Hvilke utfordringer gir dette oss? Hvordan påvirker det våre liv, og hvordan kan vi mestre denne situasjon? Hun vil også dele med oss tanker om hvordan utviklingen videre kan komme til å bli, og det blir anledning til å stille alle mulige spørsmål om den situasjonen vi er i.

Både medlemmer og ikke-medlemmer er på nytt hjertelig velkommen!
 

Erling Hogstad

@