Juletur til NRK og Ekebergrestauranten

Årets juletur gikk til hovedstaden der vi besøkte NRK på Marienlyst og spiste på Ekebergrestauranten. Deltagerantallet var begrenset til 30, og turen ble raskt fulltegnet.

På Marienlyst tok vår dyktige guide oss først med til Radiohuset. NRKs historie går tilbake til 1933. Kringkastingshuset ble bygd i perioden 1938-1950. Deler av bygget er nå fredet. Alt av interiør og møbler er i tidsriktig stil. Et interessant besøk fikk vi i lydstudio for Radioteateret, innviet i 1948. Alt i rommet er tilpasset for å danne god akustikk.
I Fjernsynshuset fikk vi med oss både historien og dagens programtilbud. Vi hilste på gullfiskene (pausefiskene). Det ble også besøk i Nytt på Nytt studioet og ikke minst hos Dagsrevyen som nå feirer 60 år. Dette studioet topp moderne utstyr

NRKs berømte og velutstyrte kostymelager var vel verdt et besøk . Her fikk vi se klærne til Flexnes og Moderen. Originalklærne til Bobbysocs under Grand Prix i 1985. Kjolen Nora Brockstedt hadde på seg da hun fremførte Voi Voi Og den beryktede Kyllingdrakten til Bård Tufte Johansen

På Ekebergrestauranten ble vi servert et utsøkt treretters måltid. Til forrett fikk vi kantarellsuppe med trøffelrømme, hovedretten besto av reinsdyrbiff fra Røros med morkelsaus. Til dessert ble det servert multekrem og krumkake. 
Desemberettermiddagen bød på flott utsikt og solnedgang

 

 

Takk til turkomiteen v/ Tone og Gro for et flott opplegg

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

@