Juletur til Sverige 2012

Landslaget for Offentlige Pensjonister i Sarpsborg LOP, hadde den 11. desember 2012 sin vanlige juletur. Denne gangen til Strømstad, hvor et sted med edle varer besøkt.

Før turen gikk til Strømstads Røgeri. Her ble vi vist rundt i røgeriet, med innehaverens orientering om hvordan røkeriet hadde oppstått, hvordan røkingen foregikk og om kvaliteter og fiskesorter. Det var en kjølig halvtime i røkeriet. Men så gikk turen opp i restauranten hvor vi fikk smaksprøver, og litt mer varme i kroppen. Før turen gikk videre sto vi i kø og fikk kjøpe av stedes gode varer og litt til. Det så ut til å være en fin restaurant, vel verd å prøve ved en annen anledning.

Etter at alle hadde fått handlet sitt, gikk turen videre til Tanums Gestgifveriet. Sveriges eldste serveringssted, fra 1663. Her fikk vi og en orientering av eierfamiliens frue, om stedets historie, og om dem selv som hadde vært der i 24 år og eid det i de 4 siste årene. Hyggelig var det jo og at de kom fra vårt nordlige Hamarøy.

Vi fikk forsyne oss av en rikholdig bufe med varm mat består av køttbullar, prinskorv, janssons Frestelse og noe de kalte «sill og nubbe». Etter en hyggelig stund med god mat og drikke, brakte vår udmerkede sjåfør fra Jules Bilruter oss trykt hjem igjen i en flott buss. Det virket som om alle syntes det hadde vært en fin og hyggelig tur.

juletur_1.jpg
juletur_2.jpg
@